Altında korkutan tahmin: 900 TL’yi görebilir!

Türkiye piyasalarında yaşanan dalgalanma ile beraber Dolar/TL kurunun 8.40 seviyesini görmesi panik havası oluşturdu. Altın fiyatlarının da yükselmesine neden olan gelişmeyle ilgili kuyumcular, yılsonunda çeyrek altının 900 TL olabileceğini vurguladı.

EKONOMİ 22.03.2021, 14:03 23.03.2021, 10:38
Altında korkutan tahmin: 900 TL’yi görebilir!

Altına yatırım yapanlar için ‘Panik yapmayın’ çağrısında bulunan Sarraf Mustafa Zağlı, “Çeyrek altın yılsonunda 900 TL’yi görebilir” açıklamasında bulundu.

Yaz aylarında mevsimsel olarak altın talebinin tekrar artacağını da hatırlatan Mustafa Zağlı, “Geçen sene pandeminin patlaması ile birlikte altına büyük ilgi oldu. Vatandaş ekmek alır gibi altın aldı. Bunun üzerine altın yükselişe geçti” diye konuştu.

‘Çeyrek altın 700 TL’den işlem görüyor’

Enflasyonun göz önünde tutulduğunda altının her zaman güvenilir bir yatırım aracı olduğunu ifade eden Zağlı, “Şu anda çeyrek altın 700 TL’den işlem görüyor. Altının bu fiyattaki seyri Ramazan ayının sonuna kadar sürer” değerlendirmesinde bulundu. 

‘Panik yapmasınlar’

Çeyrek altının yılsonu itibariyle 900 TL’yi görebileceğini de iddia eden Zağlı, elinde altın olan vatandaşa ‘Panik yapmasın’ çağrını da yineleyerek, “Altını olan vatandaşlar altınlarını ellerinde tutsunlar. Altının hiçbir zaman çok aşağı doğru seyri olmamıştır” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)