Altına "yeniden" hücum başladı! Çeyrek ve tam altın kalmadı...

Altının fiyatı gün geçtikçe artıyor. Yatırımcılar tarafından "güvenli liman" diye tabir edilen altına talep de fiyatıyla birlikte artıyor. Kapalıçarşı esnafı, ellerindeki altının bittiğini söylüyor.

EKONOMİ 21.02.2020, 10:15
Altına "yeniden" hücum başladı! Çeyrek ve tam altın kalmadı...

Geçtiğimiz gün Merkez Bankası'nın faizlerde indirime gittiği kararının ardından altının fiyatındaki artış hız kazandı. Yatırımcı ve ekonomistler tarafından "güvenli liman" diye tabir edilen altında özellikle gram altının hızlı yükselişi rekor üstüne rekor kırıyor.

İstanbul'da altın ticaretinin kalbi olarak bilinen Kapalıçarşı'da kuyumcu esnafı, ellerindeki çeyrek ve tam altın stoklarının tamamen tükendiğini söyledi. Esnaf, altın arayanları kendilerinde altın kalmadığını söyleyerek başka dükkanlara yönlendiriyor. Esnafın bir kısmı ise yüklü miktarda altın almak isteyenlere indirim yapabileceklerini belirtiyor.

"Altında gram fiyatının ve ons fiyatının da yükselmesi bekleniyor"

Kapalıçarşı'daki diğer esnaf ise kuyumcu esnafının yükselen altın fiyatları yüzünden özellikle altın satışı yapmadığını belirtti. Kuyumcu Nazar Özsahakyan, altın fiyatlarının yükselişe geçmesiyle birlikte kuyumcu esnafının satış yapmayı durdurduğunu söyledi ve "Şu an elinde altın bulunanlar yükseleceği için satmak istemiyor. Altında gram fiyatının ve ons fiyatının da yükselmesi bekleniyor" diye ekledi.

Bir diğer yandan ise altın satın alabilmek için fiyatların düşmesini takip eden tüketicilerin dışında altın yatırımını nakit paraya dönüştürmek isteyen vatandaşlar, altın fiyatının daha fazla artabileceğini düşünerek altınına sahip çıkmaya devam ediyor.

Kapalıçarşı'da dünün altın fiyatları ise şöyle:

- 24 ayar külçe altının gramı %1.12 artarak 317 lirayla günü kapattı.
- Çeyrek altın 515 lira oldu.
- Cumhuriyet altını 2 bin 109 lira oldu.

Eski altın daha ucuz

Kapalıçarşı altın piyasasının bir miktar düşüğü fiyatlara altın ise özellikle eski tarihli altınlar aracılığıyla 20-30 liraya satılabiliyor.

Yorumlar (0)