Altın yorumları, 1 Aralık altın fiyatları, gram altın, çeyrek altın, ons altın ne kadar?

Gram altın fiyatı, geçtiğimiz haftayı 449 lira seviyesinden kapatırken; yeni haftanın ilk işlem gününe 446 lira seviyesinde giriş yaparak 448 seviyesinde konumlandı. Haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlayan altının gramı gün içerisinde en düşük 445,10 lira seviyesini, en yüksek seviyesini ise 454.02 liradan gördü. Yeni haftaya yine bir düşüşle başlayan gram altın fiyatı, gün içerisinde en düşük 445.10 lira seviyesini, en yüksek ise 454.02 liradan işlem gördü. Altının gram fiyatı ise yüzde 0.29 oranında inişe geçerek 448.13 liradan fiyatlandı. Aynı saatlerde çeyrek altın 739 lira, Cumhuriyet altını ise 3 bin 40 liradan satılıyor.

EKONOMİ 01.12.2020, 17:26
Altın yorumları, 1 Aralık  altın fiyatları, gram altın, çeyrek altın, ons altın ne kadar?

Gram altın fiyatları piyasalarda 448 lira sınırlarında; altının ons fiyatı ise 1779 dolardan işlem görüyor.

ALTIN YORUM VE ANALİZLERİ 

Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı: Murat Özsoy

Özellikle altın yorum ve analizlerinde önemli ön görülerde bulunan, Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy, altın fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aksoy yaptığı değerlendirme; “Ons altının geçtiğimiz haftalarda kritik destek olarak gösterdiğimiz önce 1.830 dolar sonrasında ise 1.800 dolar sınırları aşağı yöne çevirince bu fiyatlardan düşüşler de sert oldu. Haftaya günün ilk saatlerinde 1.765-1.771 dolar seviyelerinde merhaba diyen ons altında yeniden 1.800 dolar seviyesine doğru bir toparlanma çabası görüyoruz. Bu çabalar sonuç verirse yeniden 1.800 dolar civarında yükselişin netleşmesi için öncelikle 1.785 dolar sınırlarının aşılmasını ve 1.785 doların üzerinde stabil düzlemde ilerlemesini ön görüyoruz.

Ons altın, 1.785 doların üzerinde kaldığı müddetçe ons altının yeniden 1.800 dolar seviyesini geçme ihtimalini yüksek görüyoruz. Bu hafta ons altın fiyatlarına dolaylı olarak etkileyecek en önemli gelişme ise Fed Başkanı Powell’ın ABD kongresine yapacağı sunum olacak. Birkaç haftadır durgun bir tutum sergileyen Powell, eğer bu haftaki sunumunda ilave olarak birtakım ılımlı politikalardan bahsederek Fed’in sonraki adımlarına dair ipuçları verirse ABD dolar endeksindeki düşüş sürebilir.

Koronavirüs aşı haberlerine dair son derece olumlu gelişmeler olmasaydı ABD dolar endeksindeki bu geri çekilme sonucunda ons altın fiyatlarında direkt bir yansıma olacağı öngörüsünde bulunabilir ve hızlı bir çıkış ihtimalinden bahsedebilirdik.  Fakat geçtiğimiz haftalarda dolar ve ons altın fiyatları arasında da pozitif bir korelasyon oluşmaya başladı. Dolayısıyla bu hafta ons altın fiyatlarını değerlendirirken makro ekonomik ve jeo-politik gelişmelerin önünde teknik fiyat verilerini de gözden geçirmek gerekiyor. Bu konuda altın yorum ve analizleri daha isabetli olacak.  Bu sebeple de bu hafta yukarıda yönlü teknik seviyelere daha çok odaklanmış durumdayız. Gram altın ise, ons altındaki bu geri çekilmelerin ardından 445 TL sınırlarında konumlandı. Yukarılarda ise 454 TL ve 458 TL dirençleri oluyor. Gram altında, ons altından farklı olarak direnç seviyeleri diğerlerine oranla daha hızlı geçiş gösteriyor.

Bunun nedeni ise dolar-TL kurunda görülen 7.85 TL direncinin kırılarak tırmanışın artma ihtimali ön görülüyor. Oldukça kabarık bir veri ajandasının bulunduğu bu hafta, altın yatırımcısına verilebilecek en önemli tavsiye; özellikle bu haftaya özel olarak, her gün gelişmeleri dikkatle takip etmeleri, fiyatlardaki hızlı iniş çıkışlara hazırlıklı olarak ona göre pozisyon almaları olacaktır.

Altın Yorumları, Güncel Ons ve Gram Altın Analizleri



Ünlü&Co – Ons altın yorum

Son zamanlarda piyasalarda yaşanan hareketlilikten dolayı ons altın destek bölgesinin altına doğru geriledi. ABD’deki gerçekleşen şükran gününün etkisiyle hafta sonunda genel hatlarıyla durgun bir seyir izleyen altının ons fiyatı 1800 doların altına düştükten sonra ise bariz bir şekilde baskılanmaya devam ediyor. Bu sınırların altında kalındıkça kısa vadeli teknik açının aşağı doğru riskler taşıdığını belirtebiliriz. Özellikle aşı ile ilgili pozitif haberlerin ardından güç kazanması durumunda altın üzerindeki baskının daha da artması şaşırtıcı olmayacaktır. Anlamlı bir iyileşmeden söz edebilmek için ise yeniden 1800 doların üstüne çıkması gerekiyor.

Yatırım Finansman Menkul Değerler – Ons altın yorum

Altın 200 günlük ortalamasının altına düşerken 1795 – 1815 destek bölgesinin gerisine düştü. 200 günlük ortalamayı kısa vadeli alımlar için ön görmüştük. Fakat altın için yan göstergeler satış ihtimalini sürdürmeye devam ediyordu. 200 günlük ortalamanın altı ise artık ana strateji de short tarafa geçebilir ve 1795 üzerinde stop şartıyla satış tarafında olabilir.

Alan Yatırım – Ons altın ve gram altın yorumu

 Altın yorum… XAUUSD global risk potansiyelindeki artış sonrasında zayıfladı. Çin’de imalat PMI verileri son 3 yılın zirvesine çıkarak rekora koştu. ABD’de üst düzey sağlık yetkilileri yılsonu gelmeden aşının dağıtılması dünya çapında dağıtılacağını açıkladı. Küresel piyasalarda ekonomik büyümede ılımlı bir hava gelişirken altın fiyatları da baskılanmaya devam ediyor.
Spot altın %1’in üstünde değer kaybı ons başına 1,764 $ sınırlarına kadar indi. Altının ons cinsi ise, günü 1.37% değer kaybı ile kapattı. Teknik açıdan altının ons fiyatı, orta vade ve kısa vadeli düşüş trendi içerisine girmektedir. Bununla birlikte Ons altında kısa vadeli direnç seviyesi 1,802.00 ve 1,827.00 civarında, destek seviyeleri ise 1,778.00 ve 1,753.00 sınırlarında konumlandı.
GAUTRY…450 TL’nin altında fiyatlandı… Altının ons fiyatının geriye çekilmesi Türk varlıklarında yaşanan değer artışının ardından gram altın son 446 TL seviyelerine indi. Altının gram cinsi, günü 2.02% değer kaybı ile kapattı. Teknik olarak Altın gram cinsi, orta vadeli düşüş trendi ve kısa vadeli düşüş trendi içinde bulunmaktadır. Bununla beraber gram altında kısa vadeli direnç seviyeleri 462.00 ve 475.00 bandında, destek seviyeleri ise 449.00 ve 437.00’de sınırlarında geziyor.

Tacirler Yatırım: Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni,  –  Ons altın yorum

Altın fiyatlarında teknik açıdan bakıldığında 200 günlük hareketli ortalamayı izlediğimizi ve mevcut durumda 1795 sınırından geçen bu ortalamanın aşağı yönlü kırılması durumunda ons altındaki düşüşün kısa vadede 1775 seviyesine doğru hız kazanmasını beklediğimizi geçtiğimiz haftalarda açıklamıştık. Piyasalarda yükselmeye devam eden risk iştahı ile beraber 200 günlük hareketli ortalamasını aşağı yönlü kıran ons altın, tahmin ettiğimiz seviyenin de altına düştü.  Bugün ise Asya seansında 1765 sınırları, testten geçerek yaklaşık son beş ayın en düşün seviyesine indi.
Başta koronavirüs aşısına ilişkin gelen olumlu haberler olmak üzere, ABD’de seçim belirsizliğinin netleşmesi ve yaklaşan Noel günleri ile birlikte Avrupa’da karantina önlemlerinin azaltılması gibi faktörler risk iştahını arttırıyor.  İlerlemeye devam eden risk iştahı ile birlikte ons altındaki düşüş eğilimi de devam ediyor. 

Bu durumda teknik göstergelerin sinyallerini de göz önünde bulundurarak ons altındaki düşüşün kısa vadede 1750 seviyesi altını hedef alabileceğini tahmin ediyoruz. Ons altının 1750 seviyesinin altına düşmesi durumunda ise bir süre 1700 – 1750 seviyeleri arasında bir hareketlenme görebiliriz. Bugün yurt dışı piyasasında ABD Ekim Ayı Aylık Bekleyen Konut Satışları, Almanya Kasım Ayı TÜFE verileri,  ABD Kasım Ayı Dallas Fed İmalat Endeksi ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın açıklaması izliyor.



Gedik Yatırım – Ons Altın Yorumu

Ons altında yaşanan agresif inişin en önemli sebebi aşı haberlerinin küresel ılımlı hava estirmesi ve toparlanmaya dair olumlu bir ışık yakması olarak belirtiliyor. Bu nedenle geçtiğimiz hafta ons altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlenmeler görüldü. Kasım ayı boyunca aşıya dair umut verici haberler Aralık ayı için de riskli varlıklara olan talebin artmasına neden olmuştu. ABD’nin en tepedeki iki sağlık yetkilisi yaptığı açıklamalardan aşılamanın yıl bitmeden yapılacağını duyurdu. Bu sıralarda ABD’den açıklanacak önemli bir veri akışı olmuyor. Bu nedenle aşı ile gelişmeler yakından takip edilebilir. Ons altın için 1762$ ve 1760$ desteği sonrasında 1755$ desteği takip edilebilir. Yukarıda 1773$ – 1778$ – 1783$ direnç noktaları olarak önümüze çıkıyor.

Şeker Yatırım – XAUUSD altın yorumu

Talebin hayli bir arttığı sarı metalde geri çekilmenin sürmesi halinde 1750 desteği ön plana çıkabilir. Bu sevinin ardından ise 1738 ikinci destek noktası olarak gözlemlenebilir. Tepkisel alımlarının gerçekleşmesi durumunda ise sırasıyla 1786 ve 1810 sınırları direnç olarak gösteriliyor.

Osmanlı Yatırım – XAUUSD ons altın yorumu

 Ons altın, 1,775.56 seviyesinin altına indiği sürece aşağı yönlü bir rehavet görebiliriz. Piyasalarda önceki işlem gününde 1,771.90 liradan günü kapatan ons altın için günlük kayıp oranı %0.84 olarak gözlemlendi. 20 gün boyunca hareketli günler geçiren ons altın ortalamasının RSI göstergesi 27.82 sınırlarına ulaşırken momentumu 94.47 sınırlarında bulundu. Piyasalardan güncel olarak yukarı yönlü hareketlerde 1,775.56 civarına ulaşabilir. Bu seviye aşıldığında 1,786.39, 1,800.88 ve 1,811.71 seviyesine varan dirençleri amaçlanabilir. Olabilecek geri çekilmelerde ise 1,761.07, 1,750.24 ve 1,735.75 destek sınırları olarak takip ediliyor.



İnfo Yatırım FX – XAUUSD altın yorumu

Son günlerde yaşanan Kovid19 aşı çalışmalarına yönelik olumlu gelişmeler global bazda riske varlıklarına talebi arttırdı. Artan bu risk iştahı ile altında ciddi çıkışlar gerçekleşirken riskli varlıklara kayma devam ediyor. Yaşanan bu gelişmeler ile son haftalarda sert bir şekilde düşüş sergileyen altın fiyatları, geçtiğimiz haftalarda da düşüşünü sürdürdü. Geçtiğimiz haftayı yaklaşık %4.5 oranında değer kaybı ile sonlandıran altın, böylelikle peş peşe üçüncü haftayı da düşüşle kapattı. Borsada altın yatırım fonlarını gözlemlediğimizde ise Kasım ayında 2020 yılında ilk defa fonlardaki çıkış girişleri geçti. Aşı çalışmalarının yanında ABD başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden’ın Başkanlığa geçiş ritüellerine başlaması ve ABD’de yaşanan bu belirsizliklerin azalması ile altına yapılan baskılar arasındaki bir başka etken olarak görülüyor. Haftanın ilk  iş gününde piyasalar Amerika kanadından gelecek olan askıda bekleyen konut satışlarına odaklanmış durumda. Tüm bunlar hareketlenmeleri ve  XAUUSD grafiğini teknik olarak gözlemlersek yukarıya doğru toparlanma eylemi sırasıyla 1790.24 – 1819.39 – 1847.91 sınırlarını direnç noktası olarak amaçlayabilirç Aşağı yönlü inişlerde  ise 1742.86 – 1716.51 – 1692.20 seviyeleri destek noktaları olarak denenebilir.

Ahlatcı Yatırım – Ons ve gram altın Yorumu

ABD’de gerçekleşen Şükran Günü tatili işlem hacimlerini yavaşlatırken, beklentilerin altına düşen ekonomik verilerden cesaret alan Ons Altın’ın günü, kritik destek seviyesi olan 1800 Dolar civarında ve sınırlı ilerleme ile tamamladığı gözlenmişti. Haftanın gününde ise aşı ile gelişmelerin yanında Black Friday alışverişlerinin etkisiyle risk iştahında incelenen artış Ons Altın’da 1800 psikolojik destek seviyesinin kırılması ile yoğunlaştığı görülürken, Dolar sınırının aşağı yönlü hareketleri sınırlandırdığı kaydedildi. Teknik açıdan ele alındığında, Ons Altın’ın 1766 Dolar seviyesinde belirleyiciliğini korumaya devam ettiği saptandı. Altına zalan talep ile Ons Altın’ında aşağı yönlü hareketlerin sürmesi durumunda sırası ile 1758, 1750 ve 1742 seviyeleri odaklanması gereken önemli destek bölgeleridir.
Olası bir yukarı yönlü dalgalanmada ise 1772, 1778 ve 1785 direnç seviyeleri kısa vadede gözlemlenebilir.
 

Yorumlar (0)