Altın için korkutan açıklama

Altın fiyatlarındaki yükselişe ilişkin konuşan kuyumcu Cemil Yönlüer, “Fiyatların önümüzdeki aylarda da yükselmesini öngörüyoruz." dedi.

EKONOMİ 05.06.2022, 21:10 07.06.2022, 09:28
Altın için korkutan açıklama

Gram altın fiyatındaki hızlı yükseliş yeniden başladı. Gram altının 1000 TL düzeylerine çıktığı şu günlerde yurttaşlar ne yapacağını şaşırdı. Havaların ısınması ve düğün sezonunun başlamasıyla birlikte hız kazanan altın alışverişleri de yükselişte etkili oldu. Kuyumcular ise yükselişin devam edeceğini düşünüyor. 

Artış trendinin sürmesi bekleniyor

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın altın piyasasını etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğunu söyleyen Eskişehir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yönlüer, altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde de artmaya devam etmesini beklediklerini dile getirdi.

Yönlüer, şu ifadeleri kullandı:

“An itibarıyla altın piyasalarında hızlı bir yükseliş söz konusu. Savaş sebebiyle meydana gelen gıda krizi fiyatları yükseltti. Rusya'ya uygulanan petrol ambargosu da altın fiyatlarını arttırıyor. Merkez Bankası'nın faizi yüzde 14'te tutması, enflasyonun sürekli olarak artması sebebiyle döviz ve altın üzerinde baskı oluşuyor. Ukrayna-Rusya Savaşı'nda barışın bir türlü sağlanamaması da çok önemli bir faktör. Önümüzdeki dönemde ekonomimize sıcak para girişi olmaması halinde Merkez Bankası'nın rezervleri daha da azalacak. Dış ticaret açığının daha da artmasıyla birlikte döviz yükselecek. Dövizi tutmak için müdahalede bulunulması durumunda Merkez Bankası'nın rezervleri daha da azalacak ve piyasa çok zor bir durumda kalacak. İlerleyen dönemde de altın fiyatları artacaktır." 

Yorumlar (0)