Altın hesabı nedir, nasıl açılır? Altın hesabı açmak ücretli midir?

Altın hesabı, yatırımlarını değerli maden ile yapmak isteyen vatandaşların fakat bu altını yastık altında saklamak istemeyenlerin ilk tercihi oluyor. Ülkemizde yoğun ilgi gören altın hesabının vadesiz ve vadeli olmak üzere 2 farklı türü var. Altın hesabı nasıl açılır? Vadesiz ve Vadeli Altın hesabı nedir? gibi soruların cevapları merak ediliyor. İşte detaylar…

EKONOMİ 22.12.2021, 17:22 23.12.2021, 09:18
Altın hesabı nedir, nasıl açılır? Altın hesabı açmak ücretli midir?

Ülkemizde yoğun bir ilgi gören altın hesabına ilişkin ayrıntılar, vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Altın hesabı nasıl açılır?

Altın hesabı, söz konusu bankaların mobil bankacılık sistemleri yoluyla veya banka şubelerine yapılacak bir başvuruyla kolay bir şekilde açılabiliyor. Yatırımlarını altın şeklinde değerlendirmeyi düşünenler için ‘Altın hesabı’, vatandaşların bu altınlarını bankaya yatırması ile veya altınların bankalardan alınması ile çalışan bir mevduat türüdür. Altın hesabında gram ve çeyrek gibi kuyum turlarının bankaya yatırılmasıyla değerlendirilebileceği gibi aynı zamanda anlık kur değerleri yoluyla da açılabilen bir hesap türüdür.

Öncelikle Altın hesabı açmak isteyenler, uygun kâr payı ve faiz oranı araştırmasında bulunarak en uygun olan bankada hesap açmaları gerekmektedir. Altın hesabı için karar verilen bankaya başvurduktan sonra şubeye giderek veya mobil bankacılık üzerinden altın hesabı, güvenilir ve kolay bir biçimde açılabilir. Altın hesabını, bankanın müşterisi olmadan açmak için, banka şubesine direkt gidilmesi gerekmektedir.

Altın hesabı kuyum ürünleri ile nasıl açılır?

Sahip olunan kolye, çeyrek altın, yüzük ve bilezik gibi kuyum ürünleri aracılığıyla bankada altın hesabı için başvuru yapılabilir. Ürünlerin kontrolü banka eksperlerince gerçekleştirildikten sonra kısa sürede altın hesabı açılır.

Vadesiz ve vadeli altın hesabı nedir?

Altın hesabı, vadesiz ve vadeli olarak 2’ye ayrılır. Vadeli altın hesabı, belirlenen vade süresince bankanın faiz oranı kadar kazanç sağlamanıza imkan tanır. Vadeli hesabı, diğer vadeli hesaplardan ayıran bir fark mevcut. Vadeli altın hesabı, piyasadaki altın alış tutarı ve bankanın belirlediği faiz üzerinden müşterisine para kazandırıyor. Vadesiz altın hesabı sayesinde; herhangi bir gelir vergisi ödemeden bütün altın alım-satımları yapılabilir. Hesap açılışı ve diğer işlemlerde fiziki bir altın teslimatı söz konusu değildir. Aynı zamanda ödemeler de fiziki altın şeklinde yapılamaz.

En az kaç gram ile hesap açılabilir?

En az kaç gram ile bankada altın hesabı açılabileceği ise bankadan bankaya değişiklik gösterir. Ancak genel anlamda, vadeli altın hesabı açmak için en az 10 gram altına sahip olmak gerekiyor.

Yorumlar (0)