Altın fiyatlarında suni yükseliş!

"Güvenli liman" altına ilgi de artıyor, altın fiyatları da. Ancak altın fiyatlarındaki artışın önemli bölümünün suni olduğunu düşünenler var.

EKONOMİ 05.05.2020, 10:21
Altın fiyatlarında suni yükseliş!

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını dolayısıyla piyasalarda durgunluk yaşanırken "güvenli liman" olarak görülen altın fiyatlarında yaşanan artış da sürüyor.

İk kez 12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen yeni tip koronavirüs, sektörlerin büyük bölümünü olumsuz etkiledi. Toplantılar, fuarlar, etkinlikler, konserler birer birer iptal edilirken evlilik planları yapan çiftlerin çoğu da özel günlerini erteledi. Bir süredir yükselişi devam eden altın fiyatlarındaki peş peşe yaşanan çıkışlar da yatırımcısının yüzünü güldürdü.

"Altın fiyatlarında ciddi oranda suni yükseliş var"

Kırıkkale Kuyumcular Derneği İkinci Başkanı ve Pınar Kuyumculuk İşletme Sahibi Adem Karapınar, altın fiyatlarındaki yükselişin bir süre daha devam edeceğini belirtti.

Adem Karapınar altın fiyatlarındaki yükselişle ilgili şu görüşü savundu:

“Bence altın fiyatlarında ciddi anlamda suni yükseliş var. Yani çok yüksek altın fiyatları , ortalık biraz daha düzeldikten sonra piyasa tekrar eski haline dönmese bile biraz daha üstüne yani 320 TL civarına geri gelebilir diye düşünüyoruz. Ama bu biraz zaman alacak. Yaklaşık olarak haziran ayını bulabilir fakat yıl sonu tekrar yükselme ihtimali var.”

“Kuyumcular düğün sezonunu bekliyordu”

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle düğünlerin ertelenmesinin kuyumcuların da işlerini olumsuz etkilediğini belirten Adem Karapınar sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İşlerimizi etkiledi tabi biz ocak, şubat, mart ayları zaten işlerimiz durgundu. Nisan, mayıs, haziran aylarını ve düğün sezonunu bekliyorduk. Fakat olmadı kısmet değilmiş. Altın borcu olanlar bence biraz beklemeleri lazım en azından şu altın fiyatları tam rayına oturup netleşene kadar. Yatırımcılar da fiyatlar yüksek, altınlarını bu ara satabilirler.”

Piyasalarda cumhuriyet altını 2640 TL, çeyrek altın 650 TL, gram altın ise 390 TL civarında işlem görüyor.

Yorumlar (0)