Altın fiyatlarında düşüş sürüyor! Çeyrek, yarım, tam altın ne kadar?

Merkez Bankası faiz artırımı kararının ardından altın fiyatlarında aşağı yönlü bir hareketlilik yaşandı. Dün günü, 466 lira seviyelerinde kapatan 24 ayar külçe altının gram fiyatı, bugün de düşmeye devam ediyor. Piyasalarda bugün 24 ayar külçe altının gram fiyatı 458,31 TL'den fiyatlandı. Peki, Çeyrek, Yarım ve Tam altın satış ve alış fiyatlarında son durum ne? İşte güncel altın fiyatları...

EKONOMİ 26.11.2020, 23:24 27.11.2020, 13:10
Altın fiyatlarında düşüş sürüyor! Çeyrek, yarım, tam altın ne kadar?

Vatandaşlar tarafından özellikle altın fiyatları ile ilgili son gelişmeler merakla takip ediliyor. Bu süreçte altına yatırım yapmayı değerlendirmek isteyenler, gram ve çeyrek altın ne kadar sorusunun cevabını araştırıyor. Peki, Kapalıçarşı’da altın ne kadar? Gram altın fiyatları ne kadar? Altın fiyatları düşecek mi? Yoksa altın fiyatları yükselecek mi?

Bir süredir ciddi bir hareketlilik yaşanan altın fiyatları ile ilgili anlık gelişmeler, en çok araştırılan konulardan biri altın fiyatları ile ilgili güncel bilgiler sitemizde. 
Piyasalarda yaşanan her hareketlilik vatandaşların altın konusunda nasıl bir adam atması gerektiğini merak ediyor. Yatırımcıların altın talepleri ve yatırım planları nedeniyle düzenli olarak gram altın ve çeyrek altın kaç para sorusunun cevabını araştırıyor. Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararlarından sonra altının gram fiyatı da dolar kurundaki düşüşe paralellik gösterilmişti. Bu yüzden gram altın ne kadar sorusu da en çok merak edilen konulardan biri oldu. İşte Kapalıçarşıda altın fiyatları:

ÇEYREK ALTIN KAÇ PARA?

Yatırımlarının bir kısmını altın satın alarak değerlendirmek isteyen yatırımcılar, Kapalıçarşı’da altın fiyatı ne kadar oldu sorusunun cevabını araştırıyor.  İstanbul Kapalıçarşı’da altın fiyatları 740 TL’den alınırken,  çeyrek altın 745 TL’den satışa çıktı. Bu nedenle İstanbul Kapalıçarşı’da kapanışta çeyrek altın fiyatları 745 TL’den fiyatlandı. Vatandaşlar birikimlerini değerlendirme girişimleri ve altın talepleri doğrultusunda çeyrek altının yanı sıra gram ve tam altın fiyatları da merak ediliyor.



ALTIN FİYATLARI NE KADAR? 

İstanbul Kapalıçarşı’da satışa sunulan cumhuriyet altının fiyatı, 3.031 TL’den alınırken, 3.052 TL’den satıldı, 22 ayar bilezik gram bazında 419,50 TL’den alınıp, 419,50 TL’den satılıyor. Tam altın ise 2.962 TL’den alındı, 2.962 TL’den satıldı. Yarım altının 1,481 TL den alımı gerçekleşirken, 1,491 TL’den, 24 ayar külçe altın 469,70 TL’den alındı, 459,90 TL’den satışa sunuldu. Çeyrek altın 740 TL’den alınırken, 745 TL’den işlem gördü. Şimdi ise en çok sorulan sorulardan diğeri ise altın fiyatları artacak mı sorusunun cevabı.  Peki, altın yükselir mi? Düşecek mi?

GRAM ALTIN NE KADAR KAÇ LİRA?

24 ayar külçe altının gramı İstanbul Kapalıçarşı’da dünkü kapanışa göre % 1,31 iniş ile 459,90 TL’den işlem gördü.  Kapalıçarşı’da 459,70 Türk Lirası ile alınan 24 ayar külçe altın gram cinsinden 459,90 TL’den satışa sunuldu. 

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri altın düşecek mi sorusunun cevabı. Altın fiyatlarında düşme devam ederken,  yatırımcıların altının yönünü nereye çevireceği konusundaki endişeleri, altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi sorusuna cevap arıyor. Elindeki altınları değerlendirmek isteyen veya ihtiyaçlarını gidermeyi düşünen ya da farklı yönde yatırıma kaymayı planlayanlar ise şu an altın bozdurmak mantıklı mı yoksa beklemek mi gerekiyor sorusunun cevabını arıyor. Gözler ise uzmanlardan gelecek yorumlara odaklandı. Uzmanlar, dolar endeksinin Ağustos ayından bu yana en düşük seviyelerde gözlenmesi nedeniyle altının ons fiyatını da desteklediği görüşünde. Peki, altın fiyatları yükselecek mi? Altın düşer mi? Altın fiyatları yükselecek mi?

Uzmanlar, gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın toplantı özeti ve Avrupa Merkez Bankası toplantı tutanaklarının izlenebileceğini ve piyasaları yumuşatacağını tahmin ediyor.  Analistler, aynı zamanda teknik olarak altının ons fiyatında 1.850 doların direnç göstereceğini, 1.800 doların ise buna destek olarak ön plana çıktığını dile getiriyor. 

Yorumlar (0)