Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti: İşte altında son durum

Hafta yükselişle başlayan altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başladı ve şu anda 918 lira civarında işlem görüyor.

EKONOMİ 21.03.2022, 11:11 21.03.2022, 17:53
Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti: İşte altında son durum

Geçen haftanın son işlem gününde, altının ons fiyatında yaşanan düşüşe paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, yüzde 0,4 azalışla günü 914,6 liradan tamamladı.

Gram altın 928 liradan işlem görüyor

Yeni haftaya altının gram fiyatı, yükselişle başlamasından sonra saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,4 değer kazancıyla birlikte 918 TL’den işlem görüyor. Aynı saatlerde çeyrek altın 1.506 TL, Cumhuriyet altını ise 6.125 TL satılıyor.

Şu sıralarda altının ons fiyatı önceki kapanışın yüzde 0,2 üstünde 1.925 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin haber akışının hafta boyunca emtia fiyatlarında oynaklığı artırabileceğine vurgu yaparak, yatırımcıların temkinli hareket etmesinin faydalı olabileceğini dile getirdi.

FED Başkanı Powell’ın konuşması takip edilecek

ABD Başkanı Biden, Ukrayna-Rusya savaşı gündemi üzerine çarşamba günü Brüksel'e gidecek ve perşembe NATO zirvesine, G7 zirvesine ve daha sonra Avrupa Konseyinin zirvesine katılacak. NATO liderleriyle gerçekleştirilecek olan zirveden sonra Biden, Polonya'yı ziyaret edecek.

Bugün ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı J. Powell ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı C Lagarde'ın açıklamalarının takip edileceğini söyleyen analistler, gelecek dönem para politikasına yönelik ipuçlarının aranacağına dikkat çekti.

Analistler, bugünün gündeminde ABD'de Chigago Fed ulusal aktivite endeksinin olduğunu söyleyerek, altının ons fiyatında teknik açıdan 1.940 doların direnç, 1.910 doların destek olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)