Altın, 26 haftanın rekorunu kırdı

Altında ons fiyatı, son haftada yüzde 3,53’lük bir değer kazanımıyla 26 haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi ve yeni bir rekorda kırılmış oldu.

EKONOMİ 09.05.2021, 16:50 10.05.2021, 11:41
Altın, 26 haftanın rekorunu kırdı

Mayıs ve Haziran aylarında da altın fiyatlarındaki yükselişin süreceği değerlendirmesinde bulunan uzmanlar ise kripto piyasasından dönecek nakitlerle altına olan talebin daha fazla artabileceğine dikkat çekiyor.

26 haftanın en hızlı yükselişi gerçekleşti

Dolar endeksinin gerilemesiyle altının ons fiyatı, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüşle beraber tarım dışı istihdamında beklentilerin epeyce altında kalmasıyla bu hafta yüzde 3,53 değer kazanarak gelinen noktada böylece 26 haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirmiş oldu.

Bu hafta ons altın fiyatı 1,843 dolar düzeyini gördü ancak haftayı en son ki fiyatıyla 1.831,2 dolardan tamamladı. 

Altın fiyatlarındaki artışa bir nedeninde hükümet harcamalarındaki artış olduğunu belirten ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bu sebeple ekonomideki ateşin faiz oranlarının kısmen yükseltilerek biraz daha düşürülebileceğini söyledi. Faiz artırımı konusunda herhangi bir önerisinin olmadığını kaydeden Yellen, söz konusu hükümetin harcama paketinin enflasyona etki etmeyeceği görüşünde olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)