Alman iş dünyası, Brexit anlaşmasından memnun

Alman iş dünyası, Brexit anlaşmasından memnuniyetlerini dile getirdi.

EKONOMİ 17.10.2019, 17:24 17.10.2019, 17:26
Alman iş dünyası, Brexit anlaşmasından memnun

Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK) Başkanı Dr. Eric Schweitzer Brexit anlaşması üzerine bir açıklama yaptı. Yaptığı yazılı açıklamaada, "Brexit müzakerelerinde bugün üzerinde mutabık kalınan anlaşma, uzun zamandır ilk parlak nokta olmuştur." diye belirtti.

Brexit görüşmelerinin bu denli uzun sürmesinin İngiltere ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkileri olumsuz etkilediğini savunan Schweitzer, Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere'deki parlamentoların anlaşmaya onay vermesi durumunda anlaşmasız bir anlaşma ihtimalinin ortadan kalkacağını ve bunun sonucunda da Alman firmaları için olumlu etkileri olacağını belirtti.

"Planlama konusunda önünü görecek"

Almanya Dış Ticaret Birliği de (BGA), anlaşmayı memnuniyetle karşılayan kurumlardan biri oldu ve anlaşmayla Alman iş dünyasının rahat bir nefes aldığını belirtti.

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen BGA Başkanı Holger Bingman, 3 yıldır süregelen bir mücadelenin sonucuncda anlaşmasız bir Brexit'in engellendiğini bildirerek, "Anlaşma, parlamentolar tarafından imzalandıktan sonra firmalarımız planlama konusunda önünü görmüş olacak." diye durumu değerlendirdi.

Yorumlar (0)