Aldatılmanızı engelleyecek cep uygulaması

Başkentte Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Mümtaz Sinan başkanlığındaki ekipler, kurban pazarlarını denetledi.

EKONOMİ 02.08.2019, 13:54 02.08.2019, 14:05
Aldatılmanızı engelleyecek cep uygulaması

Başkent Ankara'da Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Mümtaz Sinan başkanlığındaki ekipler, denetimlerine Yenimahalle Yakacık'taki kurban pazarı ile başladılar.

Ülkenin dört bir tarafından gelen besici ve esnafın buluşma noktası olan pazarda kurbanlık satışları başlarken yetkililer de denetimlerine hız verdi.

Uzmanların ve veteriner hekimlerin de katıldığı denetimlerde üretici ve satıcıların isteklerini kaydeden yetkililer, kurbanlık alacak vatandaşlara da önemli tevsiyelerde bulundular.

7/24 denetim yapılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Mümtaz Sinan, burada açıklama yaparak, sağlıklı kurbanlıkların hayvan pazarına gelmesini temin ettiklerini vurgulayarak, pasaportu bulunmayan, kulak küpesi eksik olan, zayıf, çelimsiz ve hastalıklı hayvanların pazara girişini engellediklerini ve bu konuyla ilgili 7 gün 24 saat denetim yaptıklarını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Mümtaz Sinan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bu konudaki hassasiyetine de vurgu yaparak, "Ülke genelinde teşkilatlarımız, tarım ve orman il müdürlüklerimiz, veteriner hekimlerimiz ve kurban komisyonları tarafından denetlenen sahalarda olumsuzlukların yaşanmaması konusunda çok dikkatli ve titiz davranıyoruz." dedi.

HAYSAG uygulaması

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Mümtaz Sinan, halkı kurbanlık hayvan alırken bilgilendirmek amacıyla her sene olduğu gibi bu sene de "Kurban Rehberi" hazırladıklarını ve bunu ülkenin her köşesine dağıttıklarını belirterek, aynı zamanda kurbanlık uygulaması olan ve cep telefonlarına indirilebilen "HAYSAG" uygulamasından kurbanlıklarla ilgili bilgilere de kolaylıkla ve sağlıklı biçimde ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)