Albayrak: Türkiye Davos'a daha pozitif bir süreçle geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin 50'nci Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği Davos'a bu yıl daha pozitif bir süreçle geldiğini kaydetti. 

EKONOMİ 22.01.2020, 14:54 22.01.2020, 15:32
Albayrak: Türkiye Davos'a daha pozitif bir süreçle geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İsviçre'nin Davos kentinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

50'nci Dünya Ekonomik Forumu kapsamında bugün mevkidaşları ve ekonomi dünyasının temsilcileri ile bir araya geleceğini kaydeden Albayrak, "20. yüzyılın ekonomik ve finansal okumalarının artık güncellenmesi gerekiyor. Biz küresel ekosistemin ve Türkiye'nin gündemi açısından önemli görüşmeler yapıyoruz. ABD ve Çin arasındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz." dedi. 

"Türk varlıklarına güvenenlerin kazandığı bir süreç oldu"

Albayrak, bu sene Türkiye'nin geçen yıla kıyasla Davos'a daha olumlu ve pozitif bir süreçle geldiğini belirterek, "Geçen yıl yaptığımız görüşmelerde, söylediğimiz ne kadar söylem varsa birçoğu ile ilgili olumlu görüş alıyoruz. Bu hafta başında yıl değerlendirme toplantısında da ifade ettim. Türkiye'nin özellikle Ağustos'tan bugüne kadar getiri anlamında rakip benchmark araçlarının hepsinden açık ara öne çıktığı bir yılı geçirdik. Türk varlıklarına güvenenlerin ciddi anlamda kazandığı bir süreç. Tabi yabancı yatırımcıların dikkatinden kesinlikle kaçmıyor. Gayet olumlu geçiyor özetlersek." ifadelerini kullandı.

"Ertelenen yatırımların hayata geçtiği bir yıl olacak"

2020 yılının daha sakin geçen bir yıl olacağını kaydeden Albayrak, "Küresel büyüme tahminleri üzerinde beklentilerin daha olumlu olduğu bir yıl. Bu olumlu bir gelişme. Tabi ki küresel istikrardan yana olduk." diye konuştu. 

Albayrak, bu sene Davos'un ana gündeminin çevreden sonra büyüme olduğunu aktararak, "2020 yılı, ertelenen yatırımların hayata geçtiği bir yıl olacak. Sağlık sektöründen enerji sektörüne kadar birçok sektörde görüşmeler yapacağımız, yatırımlar açısından önemli bir yıl olacağını görüyoruz. İnşallah çok daha güzel bir yıl bizi bekliyor." açıklamasını yaptı. 

"Dünya yeni bir finansal sistem arayışı içerisinde"

İstanbul Finans Merkezi Projesi'ne ilişkin Albayrak, "Dünya, 21'inci yüzyılda yeni bir finansal sistem arayışı içerisinde. Hakikaten dünya ticareti özelinde, finans merkezleri özelinde yeni bir döneme giriyoruz. İstanbul Finans Merkezi, dünya nüfusunun üçte birinin merkezinde. Türkiye, altyapı üstyapı itibariyle enerji altyapısı itibariyle bölgede bu dönüşümü tamamlamış tek ülke belki de." dedi. 
 

Yorumlar (0)