Albayrak'tan fırsatçılara uyarı: Çok daha sert tedbirler alacağız!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde fırsatçılık yapanlara ilişkin, "Normalleşme sürecinin başlamasıyla Bakanlığım adına çok daha sert ve net tedbirler alacağız." dedi. 

EKONOMİ 29.04.2020, 13:40 29.04.2020, 13:43
Albayrak'tan fırsatçılara uyarı: Çok daha sert tedbirler alacağız!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı Dijital Tarım Pazarı’nın (DİTAP) tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak, stokçulara yani milletin sofrasına el uzatanlara müsaade etmeyeceklerini vurguladı. 

Albayrak'ın açıklamaları şu şekilde:

"Fırsatçılara söylüyorum, normalleşme sürecinin başlamasıyla Bakanlığım adına çok daha sert ve net tedbirler alacağız."

"Böyle bir dönemde bile fırsatçılık yapanlar, bu defa bunlara gayet sert bir süreç oluşturacağız."

"Dijital Tarım Pazarı'nı da en başta ifade ettiğimiz tarladan sofraya kurmak istediğimiz sağlıklı ve şeffaf zincir açısından hem de üreticilerimize sunduğu imkân açısından önemli görüyoruz."

"Bu çerçevede Tarım Bakanlığımız başta olmak üzere tüm paydaşları kutluyorum, tebrik ediyorum."

Platformdaki işlemlerden harç, ek vergi, hizmet kesintisi olmamasına olumlu bakacaklarını kaydeden Albayrak, "Bu anlamda destekler verebiliriz. Bu tip benzeri oluşumların teşvik edilmesi öncelik olmalı. Genişletilmesi, topluma kulanım kolaylığı açısından rekabetçi olması açıcından olumlu bakarız." diye konuştu. 

Yorumlar (0)