Albayrak: Attığımız adımlar meyvelerini veriyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sanayi üretim endeksi verilerine ilişkin, "Katma değerli üretime, ihracata ve istihdama dayalı büyüme için attığımız adımlar meyvelerini veriyor." açıklamasında bulundu. 

EKONOMİ 13.02.2020, 14:49
Albayrak: Attığımız adımlar meyvelerini veriyor!

Sanayi üretimi Aralık 2019'da yıllık bazda yüzde 8,6 artış gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi.

Bakan Albayrak, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Katma değerli üretime, ihracata ve istihdama dayalı büyüme için attığımız adımlar meyvelerini veriyor. Aralık ayı sanayi üretimindeki yıllık %8,6’lık artış bu büyüme trendinin başladığını gösteriyor. Reel sektörümüzü desteklemeye ve ekonomiye güveni artırmaya devam edeceğiz"

Sanayi üretiminde yüzde 8,6'lık artış!

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Aralık ayında "madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi" bir önceki yılın aynı ayına göre %9,8, "imalat sanayi sektörü" endeksi %9,1 ve elektrik, gaz, "buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı" sektörü endeksi %0,3 artış gösterdi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Aralık ayında "madencilik ve taşocakçılığı sektörü" endeksi bir önceki aya göre %4,1, "imalat sanayi sektörü" endeksi %1,9 ve "elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı" sektörü endeksi %0,8 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi 2019 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %5,8 artış gösterdi.

Yorumlar (0)