Alacaklılara 1 yıl devlet güvencesi

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik alınan ekonomik tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının KOBİ'lere yönelik muhtemel olumsuz etkilerini gidermek için bu işletmelerin alacaklarına bir yıl devlet güvencesi verildi.

EKONOMİ 30.03.2020, 10:08 30.03.2020, 10:17
Alacaklılara 1 yıl devlet güvencesi

"Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemine Devlet Tarafından Taahhüt Edilecek Reasürans Desteğine Dair Cumhurbaşkanı Kararı", 1 Nisan'da yürürlüğe girme kaydıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından KOBİ alacaklarına yönelik sağlanacak reasürans desteği, 1 Nisan 2020-1 Nisan 2021 döneminde akdedilen sigorta sözleşmelerinden kaynaklanan fakat reasürans ve retrosesyon yoluyla transferi yapılamayan riskleri kapsayacak.

Risklerin hasar prim oranı, Olağandışı Riskler Yönetim Merkezinin üzerinde kalan ve teminat verilen riskin yüzde 50'lik kısmını oluşturan pay için yüzde 75 ve üzeri, kalan yüzde 50'lik kısmını oluşturan pay için yüzde 110 ve üzeri için reasürans desteği taahhüt ediliyor.

Reasürans desteği ihtiyacı ortaya çıktığında söz konusu tutar, merkezin talebi üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle oluşabilecek muhtemel olumsuz etkileri gidermesi öngörülen Cumhurbaşkanı Kararı, 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek.

Yorumlar (0)