Akbank Genel Müdürü, siber saldırı iddialarına yanıt verdi 

Akbank genel Müdürü Hakan Binbaşgil, banka ve siber saldırı iddiaları hakkında yanıt verdi. İşleyişin normale dönmesinin ardından uzun bir açıklama yapıldı. 

EKONOMİ 09.07.2021, 16:12 09.07.2021, 17:00
Akbank Genel Müdürü, siber saldırı iddialarına yanıt verdi 

Akbank’ta 6 Temmuz tarihinde oluşan ve yaklaşık 2 gün boyunca işlem yapılmasını engelleyen sistem sorunları çözüme kavuştu. Bu 2 günlük süre zarfında banka için pek çok iddia gündeme geldi. Müşterileri ve paydaşları en çok korkutan iddia ise “siber saldırı” idi.  

Akbank siber saldırıya mı uğradı? 

Dün gün içinde Akbank’tan yapılan açıklamada herhangi bir siber saldırının söz konusu olmadığı bildirilmişti. Bu sabah işlemlerin başlaması ile birlikte Genel Müdür Hakan Binbaşgil de açıklamalarda bulundu: “Değerli paydaşlarımız, geçtiğimiz iki günde sizlere yaşattıklarımızdan dolayı içtenlikle özür dilerim ve sabrınız için teşekkür ederim.” şeklinde başlayan açıklama, şu şekilde devam etti: 







Kişisel veriler zarara uğramadı 

Hakan Binbaşgil, Akbank’ın resmi internet sitesinde yayınladığı açıklamasında, müşterilerin ya da paydaşların kişisel verilerinin herhangi bir zarara uğramadığını üstüne basarak ifade etti. Bu şekilde kişisel verilerin çalınması ve siber saldırı iddiaları da yalanlanmış oldu. 

Akbank, bu dönemde kullanıcılarının mağduriyetlerini gidermek amacıyla attığı ve atacağı adımları web sitesinden şu şekilde duyurdu: 



Yorumlar (0)