Akaryakıtta tabela oyununa inceleme

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu), akaryakıt bayilerinin tabelaya yazdıkları ücret ile pompa ücretinin birbirini tutmadığına yönelik iddialar üzerine inceleme başlattı.

EKONOMİ 23.08.2021, 22:29
Akaryakıtta tabela oyununa inceleme

EPDK'den konuya dair gerçekleştirilen açıklamada, Kurum tüm bayilere uyarıda bulunarak fiyat panosu ile pompa fiyatları arasında uyumsuzluk tespit edilmesi durumunda gereken adımların ivedilikle atılacağı bildirildi.

Açıklamada konuya dair değerlendirmelerine de yer verilen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, uyarılan bayilerin aynı hatayı yinelemesi halinde kapılarına 2 ay süreyle kilit vurulacağını belirtti.

"İzin vermeyeceğiz"

Tüketicilerin en etkin denetçiler olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Onlardan alacağımız her bir şikayet bizim için çok değerli. 13 binden fazla bayii yurt genelinde hizmet veriyor. Yasal düzenlemelere aykırı ve ahlak dışı yollara başvuranları el birliğiyle sektörümüzden temizleyeceğiz. Biz bunu sadece fiyat tabelası üzerinden basit bir algı oyunu ya da gayriahlaki bir pazarlama kurnazlığı olarak nitelendirmiyoruz. Bu, aynı zamanda göz göre göre tüketicilerimizi kandırarak haksız kazanç elde etme durumudur. İvedilikle inceleme başlattık. 13 bin bayii arasında sayısı birkaç tane de olsa kimsenin sektörümüze böyle bir leke sürmesine müsaade etmeyeceğiz. Böyle art niyetli istasyon işletmecileri ya kendilerini düzeltecek ve etik biçimde hizmet verecek ya da sektörümüzde kendisine yer bulamayacak."

Yılmaz, bir bayinin, dağıtım firmasının önerdiği fiyatın üzerinde akaryakıt satması halinde açacakları soruşturma neticesinde 735 bin TL'ye kadar idari para cezası ödemek mecburiyetinde kalacağı uyarısında bulundu.

​​​​​​​

Yorumlar (0)