Akaryakıtta indirim pompaya yansıdı! Güncel fiyatlar...

Geçtiğimiz aylarda 30 TL’yi gören akaryakıt fiyatlarına dün gece bir indirim daha yapıldı. Petrol fiyatlarının 140 dolarla tarihi zirvesinden sonra 96 dolarlara kadar düşmesi, yurt içinde akaryakıt fiyatlarında düşüşe yol açtı. Petroldeki düşüşün ardından motorin ve benzin fiyatı için indirim beklentisi ortaya çıkmıştı. Dün gece yarısından sonra motorin fiyatı için 1 TL indirim yapıldı. 10 Ağustos Çarşamba günü güncel motorin ve benzin fiyatları...

EKONOMİ 10.08.2022, 09:28 10.08.2022, 16:20
Akaryakıtta indirim pompaya yansıdı! Güncel fiyatlar...

Petrol fiyatları geçtiğimiz hafta 100 doların gerisine düşmüştü. Dövizde ve Brent petrol fiyatlarında yaşanan değişikliklerle beraber vatandaşlar motorin ve benzin fiyatlarını takip etmeye devam ediyor. Petroldeki gerileme ile birlikte akaryakıt fiyatları için indirim beklentisi ortaya çıkmıştı. Dün yapılan indirimin ardından benzin ve motorinde güncel fiyatlar, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

Motorine 1 liralık indirim

Benzinin litresi geçtiğimiz cumartesi günü 2 TL 23 kuruş, motorinin litresi de 1 TL 15 kuruş düşmüştü. Dün gece ise geçtiğimiz aylarda 30 TL’yi gören motorin litre fiyatına bir indirim daha yapıldı ve 1 lira daha fiyatlar aşağı çekildi. Benzin litre fiyatında değişiklik yapılmadı.

Motorin ve benzinin litresi kaç lira oldu? (10 Ağustos Çarşamba) 

İstanbul'da benzinin litresi 20 lira 4 kuruş, İzmir'de 20 lira 16 kuruş ve Ankara'da 20 lira 15 kuruşa, motorinin litresi de İstanbul'da 22 lira 37 kuruş, İzmir'de 22 lira 47 kuruşa ve Ankara'da 22 lira 46 kuruşa satılıyor.

G7’nin ‘tavan fiyat’ı petrol fiyatlarını yükseltebilir

Diğer yandan Ukrayna üzerinden Rus petrolünü Macaristan, Slovakya ve Çekya’ya taşıyan petrol boru hattında akışı engellemesi fiyatları tekrar hareketlendirdi. G7’nin olası bir tavan fiyat kararı ise fiyatları biraz daha yükseltebilir.

Yorumlar (0)