Akaryakıt fiyatlarında dalgalanma

Savaşla birlikte bozulan yakıt alışverişi Türkiye’yi büyük oranda etkiledi. Akaryakıt ürünlerinde dalgalı seyir hakimken güncel fiyatları ise EPGİS bildirdi. Benzinin litresi 20 TL altında seyrederken motorinin litre fiyatı hala 21 TL’nin üzerinde. İşte güncel akaryakıt fiyatları…

EKONOMİ 04.04.2022, 10:42 04.04.2022, 14:39
Akaryakıt fiyatlarında dalgalanma

Ukrayna-Rusya savaşı yalnız bölgeyi değil tüm dünya ülkelerini etkiledi. Savaşın 40’ıncı günü icra edilirken bölge ülkelerinden olan Türkiye, savaşın etkisini büyük oranda hissetti. Benzin ve motorin fiyatlarında dalgalı seyir hakim. Bir gün indirim bir gün zam haberi gelirken bugün herhangi bir değişiklik yaşanmayacağı öngörülüyor. Öte yandan Brent petrol ile Batı Teksas türü ham petrolün en çok da döviz kurundaki değişikliklerden kaynaklı oynadığı biliniyor. 



Güncel fiyatlar ne durumda?

EPGİS tarafından aktarılan bilgiye göre Türkiye’nin her şehrinde fiyat değişikliği yaşanabiliyor. Bu tamamen arz-taleple ilgili. Yurdun metropol şehri İstanbul’daki fiyatlar ise ülkenin ortalama tablosunu gözler önüne seriyor. Mega şehirde benzinin litresi ortalama 19 TL’den, motorinin litresi ise ortalama 21,22 TL’den satılıyor.

Yorumlar (0)