AK Parti'den 'sözleşmelilere kadro' açıklaması

Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Sözleşmelilere kadro düzenlemesi teklifini perşembe günü öğleden sonra Meclis'e sunacağız." dedi.

EKONOMİ 12.01.2023, 00:57
AK Parti'den 'sözleşmelilere kadro' açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, katıldığı bir televizyon programında gerçekleştirdiği açıklamada, yasa teklifinin bugün öğleden sonra Meclis'e sunulacağını kaydetti.



Sözleşmeli personellerin büyük kısmını kapsayacak

Düzenlemeden yararlanabilmek için üç sene çalışma koşulu aranacak ve bir sene aday memurluk süreci olacak. Belediyeler ile kamu kuruluş ve kurumlarında görev yapanlar kadro hakkı elde edebilecek.

Düzenleme doğrultusunda, 4/B maddesi çerçevesindekiler, belediyelerde görev yapanlar ile kamu kuruluş ve kurumlarında görev yapan yaklaşık olarak 197 bin kişi kadro hakkı elde edebilecek. 230 bine yakın din görevlisi, sağlık personeli ve öğretmen de değişiklikten yararlanacak. Bahse konu çalışma, sözleşmeli personellerin büyük kısmını kapsayacak. 



Ocak ayı içinde yasalaşması öngörülüyor

Sözleşmeli personel, kadroya geçiş yaptığında unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavına girebilecek. Tayin hususunda eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu çalışanı olma koşulu aranmayacak. Kullanılmayan yıllık izinler bir sonraki seneye aktarılabilecek. Kadroya geçiş yapıldıktan sonra kamu personellerinin bütün hakları sözleşmelilere de tanınacak. Böylelikle kamuda kadrolar arası farklar da ortadan kalkacak. 

Düzenlemenin ocak ayı içinde yasalaşması öngörülüyor.

Yorumlar (0)