AK Parti'den memur ve emekli zammı açıklaması

Numan Kurtulmuş, "Asgari ücret 4.523 TL oldu. Allah'ın izniyle memura da emekliye de gerekli zamlar verilecektir." dedi.

EKONOMİ 26.12.2021, 00:53
AK Parti'den memur ve emekli zammı açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, partisinin Eğitim ve Ar-Ge Başkanlığı tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'Teşkilat Akademisi' programına iştirak etti. 

"Tek yol üretim"

Kurtulmuş, ülkemizin ekonomisiyle kuvvetli olabileceğini kaydederek, "Ekonomisi güçsüz olan ülke de güçsüzdür. Osmanlı'dan bu yana en büyük problemimiz tasarruf açığıdır. Senelerdir düşük kur, yüksek faiz üzerinden dışarıdan gelecek olan parayla ülkemizin kalkınacağını söylediler. İçeride üretim yapmayan Türkiye, neredeyse tüm mallarını dışarıdan getiren bir ithalat cennetine döndü. Türkiye tekrar büyük olacak ise üretmekten başka bir çare yok." diye konuştu. 

"Milletin sevindiğine sevinmiyorlar"

Kurtulmuş, döviz kurunda oynaklık oluştuğunu ve doların 18 TL'yi geçtiğiniz, şimdi ise 11 TL'ye kadar gerilediğini anımsatarak, "Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. Muhalefettekilerin takdir etmesini de geçtik, en azından sessiz kalmaları doğru olmaz mı? Milletin sevindiğine sevinmiyorlar. Muhalefet ne yazık ki olmadık sözler sarf ediyor. Bu gidişattan hiç memnun değiller, bu durum yüz ifadelerine yansıyor." dedi.



"Alım gücünü artırmaya devam edeceğiz"

Ülkemizi çok daha iyi bir noktaya getireceklerini söyleyen Kurtulmuş, "Fiyatlar artıyor. Fiyatları indirmeye çalışıyoruz, eş zamanlı olarak da milletimizin alım gücünü yükseltmek için asgari ücreti artırıyoruz. İlerleyen günlerde emekli ve memur maaşlarında da düzenlemeler yapacağız ve halkımızın alım gücünü artırmaya devam edeceğiz. Asgari ücret 4.523 TL oldu. Allah'ın izniyle memura da emekliye de gerekli zamlar verilecektir." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)