AK Parti'den memur, emekli ve asgari ücret zammı açıklaması

AK Parti Grup başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, yaptığı açıklamada emekli ve memur zammının meclisin ilk gündeminde olacağını söyledi.

EKONOMİ 01.06.2023, 12:48 Şeyda Gül
AK Parti'den memur, emekli ve asgari ücret zammı açıklaması

AK Parti Grup başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, katıldığı canlı yayında milyonları ilgilendiren zamlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. En düşük memur maaşlarının 22 bin TL net olacağıyla ilgili yapılan açıklamayı hatırlatan Akbaşoğlu, "Hem asgari ücretle ilgili çok değerli toplum kesimlerine ilişkin hem de memurlarımız hem de tüm emeklilerimiz SSK Bağ-Kur emekli sandığına tabii bütün emeklilerimizi de kapsayacak şekilde bütün bu taahhütlerimizi inşallah yerine getireceğiz" dedi.

Yeni evlenecek gençlere destek

Ev kadınlarının emekli olmasına zemin hazırlayan düzenlemeyi de yapacaklarının altını çizen Akbaşoğlu, yeni evlenecek gençlere de destek verileceğini duyurdu.

Komisyondan geçerek genel kurul iradesine sunulacak

"Sayın Cumhurbaşkanımız anketleri yerle bir etmiştir, verdiğimiz vaatleri en kısa sürede gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullanan Akbaşoğlu, komisyonları oluşturacaklarını söyledi. Bu konuyla ilgili kanun teklifini teknik anlamda ilgili bakanlıklarla çalışıp milletvekilleriyle birlikte Meclis gündemine getireceklerini dile getiren Akbaşoğlu, "Hemen komisyondan geçirip genel kurul iradesine sunma hedefindeyiz" ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar (0)