AK Parti'den EYT açıklaması: İlk kez rakam verildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, EYT için çalışmaların sona erdiğini ve bu kapsamda 31 milyon çalışandan isteyen 4,5 milyonunun emekli olacağını açıkladı.

EKONOMİ 07.10.2022, 17:50 09.10.2022, 08:35
AK Parti'den EYT açıklaması: İlk kez rakam verildi

AK Parti hükümetinin Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) ilişkin çalışmaları sürüyor...

"Aralık ayında açıklayacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ilgili çalışmanın son safhaya gelindiğini ve kamuoyuyla aralık ayında paylaşacaklarını müjdeledi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen Türkiye buluşmaları kapsamında, Çorum'da gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mevzuatta EYT diye bir şey olmadığını, yalnızca yaş sebebiyle emekli olamayanların olduğunu ifade eden Demiröz, "AK Parti’den önce 1999 yılında Yaşar Okuyan sürecinde çıkan bir yasa var. Herkes AK Parti çıkardı diye biliyor fakat emeklilikte yaş sebebiyle emekli olamayanların 1999 yılında çıktı." sözlerini kullandı.

"31 milyon çalışanımız, 13 milyon emeklimiz var"

Konuyla ilgili Demiröz, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Şu anda 13 milyon emeklimiz ve 31 milyon çalışanımız var. Biraz talep çok olunca, hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız, milletvekillerimiz tarafından yasanın çıkarılması ve ortak bir akılla emekliliğin sağlanması konuşuldu.

"Çalışmalar tamamlandı"

Çalışmaların tamamlandığını söyleyen Demiröz, "Çalışmalar yapıldı. Bakanımızın açıklamasıyla son şekli verilmiş durumda. Onun şartlarını kanun teklifi geldikten sonra konuşmakta yarar var. Türkiye’de SGK’ya bütçeden 780 milyar TL destek veriliyor. Bu, bizim kara deliğimiz. Almanya bunu gördü. Sistemi oturttu. Biz senelerce siyasi sebepler yüzünden bu işi oturtamadık. İyi bir uzlaşmayla 4,5 milyon insanımızı, tabii isteyenleri emekli edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)