AK Parti'den asgari ücret açıklaması! Zam gelecek mi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt verdi.

EKONOMİ 25.05.2022, 18:17 26.05.2022, 01:55 Hakan Öksüz
AK Parti'den asgari ücret açıklaması! Zam gelecek mi?

Son aylarda enflasyonun yükselmesi ve ürün fiyatlarının artması, vatandaşların cebini yakıyor. 2022 yılı başında asgari ücrete yapılan zam da çare olmadı. Kira ve akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlar, asgari ücrete yıl ortasında yeni bir zam yapılacağı iddialarını da beraberinde getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dâhil olmak üzere birçok hükümet yetkilisi, "Vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceğiz." diyerek asgari ücret artışı sinyali vermişti.

"Bakanlar, bu konuyla ilgili çalışıyor"

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, asgari ücrete Temmuz ayında bir zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruyu cevapladı.

Konuya ilişkin bir çalışmanın yürütüldüğünü aktaran Erkan Kandemir, vatandaşların yüksek enflasyona ezdirilmemesi için yeni önlemlerin alınabileceğini kaydetti. Bakanların bu konuyla ilgili çalışmalar yürüttüğüne değinen Kandemir, konuya ilişkin yol haritasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edildiğini bildirdi. Kandemir, fahiş kira artışlarının da bu yol haritasının kapsamına alındığını belirtti.

"Sonbaharda enflasyonla birlikte ürün fiyatları da düşecek"

Yükselen enflasyon nedeniyle bazı satıcıların fahiş fiyat artışları yaptığını hatırlatan sunucu, yapılan denetimlere rağmen bunun önüne neden geçilemediğini sordu.

Halihazırda küresel çapta bir kriz yaşandığına değinen Erkan Kandemir, "Bu sadece salgınla ilişkili değil. Ukrayna-Rusya savaşı devam ediyor. Öte yandan arz güvenliği de cabası. Küresel çapta enflasyonla mücadele ediliyor. Türkiye hükümeti de bununla ilgili çalışmalar yürütüyor. Tahminlere göre sonbaharla birlikte enflasyonda ciddi bir düşüş meydana gelecek. Bu iyileşme, ürün fiyatlarına olumlu şekilde yansıyacak. Fiyatlarda kademeli bir düşüş bekleniyor." dedi.

Yorumlar (0)