AK Parti'den asgari ücret açıklaması

Asgari ücretliler ve emekliler için yeni bir müjde olup olmadığına yönelik soruya​​​​​​ Mehmet Özhaseki, "Dün akşam iki müjde açıklandı, önümüzdeki günlerde yenileri gelir." cevabını verdi.

EKONOMİ 07.06.2022, 23:19
AK Parti'den asgari ücret açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Kayseri'de restorasyonu yapılan Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi'nin açılışının akabinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Önümüzdeki günlerde yeni müjdeler gelecek"

Asgari ücretliler ve emekliler için yeni bir müjde olup olmadığına yönelik soruya​​​​​​ Özhaseki, "Enflasyon çok yüksek. Salgından sonraki süreçte bu noktaya geldik. Fiyat baskılaması kadar insanların alım gücünün artması da çok önemli. Eğer siz bir şey satın alamıyorsanız, alım gücünüz yetmiyorsa işte bu tehlikelidir. O yüzden de enflasyonist ortamda dar ve sabit gelirliyi ezdirmemek, onları savunmak, gelirlerini artırıcı bazı önlemler almak bizim işimiz. Bu hususta sırayla hepsi bir bir geliyor. Dün akşam iki müjde açıklandı, önümüzdeki günlerde yenileri gelir." cevabını verdi.

"Hiç kimse buralardan ekmek çıkarmaya çabalamasın"

Bir basın mensubunun, "Evvelsi gün Erciyes Üniversitesi'ndeki bahar şenliklerinde 100 bine yakın kişinin söylediği İzmir Marşı'nı muhalefet partileri kendine yordu ve İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 'Bu manzarayı görmemek için mi şenlikler erteleniyor?' dedi. Sizin bu husustaki yorumunuz nedir?" sorusuna Özhaseki, bir marşı yalnızca belirli bir kesimin sahiplenmesinin yanlış olduğunu ifade etti. 

Özhaseki, "İYİ Parti üç gün önce çıktı. Henüz üç günlük bir parti. İzmir Marşı ise yılların marşı. Ne oluyor onlara? Neden hemen aşka geldiler, heveslendiler? Tüm marşları hep beraber gür bir şekilde söyleriz. 805 belediyemiz var, hepsinde etkinlikler yapılıyor. Gençlerimiz hepsinde keyif yapıyorlar, eğleniyorlar. Yıl sonu gelmiş, sınavları bitmiş, bunun için eğleniyorlar, bu normal bir şey. İsteyen orada türkü de söyleyebilir. İsteyen başka şeylerle de eğlenceye katılabiliyor. Hiç kimse buralardan ekmek çıkarmaya çabalamasın." sözlerini sarf etti. 
 

Yorumlar (0)