AK Parti'den asgari ücret açıklaması

Ömer Çelik, asgari ücrete yapılacak olan zam oranına dair, "Milletimizin karşı karşıya kaldığı problemlerle ilgili olarak ezdirmeyecek güncelleme, makul bir zamanla ve rakamla yapılıyor. Herkesin tatmin olacağı bir rakamla muhakkak yapılacaktır." ifadelerini kullandı. EYT hakkında da konuşan Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız çözüm iradesini bir defa daha ortaya koymuştur. Bakanlığımız çalışmasını yapmıştır, EYT'de son aşamaya gelmiştir." dedi.

EKONOMİ 02.12.2022, 01:32
AK Parti'den asgari ücret açıklaması

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Çelik, chat line for men, katıldığı bir televizyon programında konuştu.

Asgari ücret

Asgari ücret ile ilgili yapılacak olan düzenleme hakkında konuşan Çelik, şu ifadelere yer verdi:

"Milletimizin karşı karşıya kaldığı problemlerle ilgili olarak ezdirmeyecek güncelleme, makul bir zamanla ve rakamla yapılıyor. Herkesin tatmin olacağı bir rakamla muhakkak yapılacaktır. Gereksinim duyulduğu anda bu müdahale yeniden gerçekleşiyor. Bu devamlı yapılan bir faaliyettir. Kabinemizin gündeminde olan bir hususta benim bağlayıcı bir şey ifade etmem kurumsal olarak ve siyaseten yanlış olur. Milletimizin bu gelişmeler karşısındaki kazanımlarını koruyacak, bunlar karşısında ezilmesini önleyecek bir müdahalenin gerçekleşeceğini söyleyebilirim."

EYT

Çelik, EYT'nin (emeklilikte yaşa takılanlar) uzun senelerdir çözülmeyen bir sorun olduğunu anımsatarak, "Son aşamaya geldiğini ifade edebiliriz. İyi bir biçimde çalışıldı. Bu, seneler içinde kilitlenmiş bir husus. Bizden evvelki dönemden devraldığımız sorun. EYT'lilerin talepleri var. Seneler içinde çektiği sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yönelik beklentileri var. Bu hususun optimum noktasının bulunabilmesi adına çalışılması lazım. Netice olarak gündeme alınmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız çözüm iradesini bir defa daha ortaya koymuştur. Bakanlığımız çalışmasını yapmıştır, EYT'de son aşamaya gelmiştir." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)