Aile Destek Paketi maaşları bu tarihte yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Paketi'nden yararlanmaya hak kazanan vatandaşlara müjdeyi verdi. Bakan Yanık, ilk maaşların ne zaman yatırılacağını açıkladı. İşte Aile Destek Paketi hakkında merak edilenler...

EKONOMİ 25.07.2022, 11:23 25.07.2022, 17:20 Hakan Öksüz
Aile Destek Paketi maaşları bu tarihte yatacak!

Aile Destek Paketi hakkında merak edilenleri açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ilk ödemenin ne zaman hesaplara yatacağına ilişkin bilgi verdi. 29 Temmuz Cuma günü maaşların yatırılacağını kaydeden Yanık, bu desteğin 1 yıl boyunca her ay verileceğini belirtti. 450, 550 ve 600 lira olmak üzere üç farklı maaş grubu olacak. Maaşlar gelir durumuna göre belirlenecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor

Bakan Derya Yanık'ın açıklamasına göre emekliler ve çalışanlar da bu programa başvuru yapabilecek. Aile Destek Paketi başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. 27 Haziran'da başlayan başvurular, ikâmet adresinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda da yapılabilmişti.

Programdan kimler yararlanabiliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, söz konusu destek programıyla ilgili "sosyal devlet olmanın gereği" açıklamasında bulundu. Hem çalışanların hem de emeklilerin bu programdan faydalanabileceğini kaydeden Bakan Yanık, başvuru için gereken koşullardan bahsetti. Buna göre bir evde kişi başına düşen gelir, asgari ücretin üçte birinden düşükse SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'na bağlı emekliler de bu programdan yararlanabiliyor. Bu program; esnaf, sanatkâr ve özel sektör çalışanlarını da kapsıyor.

Yorumlar (0)