Afet bölgelerindeki borçluların ödeme süreleri uzatıldı

Resmi Gazete'de yayınlanan kararda, sel ve yangın bölgelerindeki kamu borçlarının yapılandırılması kararı alınırken, bu yapılandırma başvurularının süresinin 1 ay uzatıldığı açıklandı.

EKONOMİ 27.08.2021, 10:27 28.08.2021, 10:19
Afet bölgelerindeki borçluların ödeme süreleri uzatıldı

Geçtiğimiz dönemde yaşanan afetlerin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Resmi Gazete’de yayımlandı

Afet bölgelerine bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, afetlerden etkilenen vatandaşlara destekte bulunulacağını bildirmişti.

Son kararla beraber afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki devlet alacaklarında yapılandırma kararı alındı. Söz konusu karar, Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlandı.

Afet bölgelerinde bulunan alacaklı idarelere borçlu olan vatandaşların, mücbir neden tarihindeki ödemelerinin taksitlendirildiği aktarıldı. Öte yandan taksit ödemelerinin süreleri de açıklanırken, 47 ilçe ve bazı beldeleri de kapsayan kararda, afet boyunca yaşanan süreç göz önünde bulundurularak mücbir sebep süreleri de belirlendi.

Başvurular 1 ay daha uzatıldı

Bazı kamu alacaklarının tekrar yapılandırılması için ön görülen son başvuru ve ilk taksit ödeme tarihi, 31 Ağustos 2021’den 1 ay sonrasına ertelendi.

Söz konusu karar, 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında bulunan, bazı vergi ve vergi cezaları, gecikme zamları ve gecikme faizi, sigorta primi, idari para cezaları, işsizlik sigortası primi, emeklilik keseneği, sosyal güvenlik destek primi ile bağlı olarak gecikme zammı ve gecikme cezası alacakları, belediyelerin alacaklarının tekrar yapılandırılmasını kapsıyor.

Daha sonraki taksitlerin ise bu ayı takip eden ikişer aylık dönemler şeklinde ödenmesi kararı alındı.


 


 

Yorumlar (0)