Adana Kasaplar Odası Başkanı duyurdu: Koyunlarını satmayıp fiyat yükseltiyorlar

Son zamanlarda artış gösteren et fiyatlarına dair Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, “Girdi fiyatları artış gösterdi fakat aracıların fiyatlarının yükselmesinde etkililer. Koyunlarını satmayarak ahırlarda tutuyorlar. Bunun önüne geçilmeli.” şeklinde konuştu.

EKONOMİ 05.04.2022, 11:25 06.04.2022, 11:09
Adana Kasaplar Odası Başkanı duyurdu: Koyunlarını satmayıp fiyat yükseltiyorlar

Son zamanlarda kırmızı et fiyatlarında meydana gelen artışların ardından Adana’da kemiksiz kuzu eti 90 TL’den, kemikli kuzu etiyse 75 TL’den satılmaya başlandı. 2 ay öncesinde 27 TL’den satışı olan canlı koyun fiyatlarıysa şu anda 50-55 TL arasında satılıyor.

Kırmızı et fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı’na talimat verdi, Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur ise fiyatları aracıların artırdığını kaydetti.

“Marketlerde et 150 TL’ye satılıyor”

Murat Yağmur, “Girdi maliyetlerinin azalması sebebiyle fiyatlarda yükseliş görüldü. Adana’da bizler elimizden geldiğince zam yapmamaya çabalıyoruz. Şu anda kemikli et 75 TL’den, kemiksiz et 90 TL’den satılıyor. Fakat Adana’daki kasapların sattığı fiyatlarda bir artış yok. Bu fahiş fiyatlara marketlerde rastlıyoruz. 150 TL’ye dek et satıyorlar.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin konuyla ilgili aracıları ortadan kaldırmak istediğini söyleyen Yağmur, “Fiyatların yükselmesi konusunda bu aracılar etkili. İleride Kurban Bayramı geleceğinden ötürü koyunları ahırlarında bağlıyorlar.” şeklinde konuştu.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur

“2 katı fiyata koyun satışı yapıyorlar”

Zafer Oğuz ise şehirde uzun zamandır koyun sattığını ve aracılardan şikayet ettiğini kaydederek, “Bu işe devletimizin bir an önce el atması gerek. Yakıt fiyatlarının normalleşmesini ve aracılığın ise ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Konuyla ilgili fırsatçılık yapanlar var. Çiftlikleri, kurulu düzeni olan insanlar var ve durumu olmayan insanlara onlar vadeli bir şekilde 2 katı fiyatla koyun satıyorlar.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)