Adalet Bakanlığından avukatlara jest!

Adalet Bakanlığı, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yeni uygulamaya imza atarak avukatlara büyük kolaylık getirdi.

EKONOMİ 05.04.2020, 14:13
Adalet Bakanlığından avukatlara jest!

Adalet Bakanlığı, avukatların sadece mahkeme dosyalarına değil, soruşturma dosyalarındaki belgelere de UYAP (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) üzerinden erişebilmelerine ilişkin uygulamayı 5 Nisan Avukatlar Günü'nde başlatarak büyük bir jest yaptı.

Adalet Bakanlığı, avukatların Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden görüntüleyebildikleri bilgi ve belgelerin kapsamının genişletilmesine yönelik çalışma başlattı.

Çalışmayla, avukatların fiziki olarak ulaşabildikleri soruşturma dosyalarındaki belgelere Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nden (UYAP) erişmeleri sağlandı. Daha önce avukatlar sadece mahkeme dosyalarına Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden ulaşabiliyordu.

Uygulama, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bugün başlatılarak avukatlara jest yapılmış oldu.

Yeni uygulamaya göre avukatlar, vekili veya müdafisi oldukları soruşturma dosyalarıyla ilgili "UYAP Avukat Portal"dan "soruşturma dosyasını inceleme" talebi yollayacak. Bu talebin Cumhuriyet savcısı tarafından onaylanması üzerine izin verilen evrak, avukatların Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) sayfalarından erişilebilecek.

Talebin kabul edilmemesi durumunda ise avukatlar, savcının gerekçesini de aynı şekilde UYAP sayfasından görebilecek.

Yorumlar (0)