Açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu

TÜRK-İŞ aralık dönemi açlık-yoksulluk sınırını duyurdu. 4 kişiden oluşan bir ailenin açlık sınırı 8 bin 130 lira, yoksulluk sınırı ise 26 bin 485 lira olarak belirlendi.

EKONOMİ 30.12.2022, 11:10
Açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu

TÜRK-İŞ, işçilerin geçim şartlarını tespit etmek ve temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında görülen değişikliğin hane bütçesine etkilerini belirleme düşüncesiyle her dönem gerçekleştirdiği Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın aralık ayı sonuçlarını duyurdu.

Mutfak enflasyonunda artış

Söz konusu araştırmaya göre, 4 kişiden oluşan bir hanenin açlık sınırı 8 bin 130 lira, yoksulluk sınırı ise 26 bin 485 lira olarak belirlendi. Mutfak enflasyonu aylık temelde yüzde 4,41, bir senelik bazda ise yüzde 98,41 oranında yükseldi. Bekar bir işçinin yaşam maliyeti aylık 10 bin 610 liraya ulaştı.

Yoksulluk ve açlık sınırını açıklayan TÜRK-İŞ şu ifadelerde bulundu: "Nitelikli şekilde kalkınmanın ana gereksinimlerinde bir tanesi elde edilen beşeri sermayenin geleceği olan evlatlarımız, son senelerde beslenebilme hususunda sıkıntılar yaşamaktadır. Türkiye’de evlatlarına beslenme verme konusunda maddi durumu olmayan aileler, marketlerde bebek mamalarına takıla alarmlar ve okul kantinlerinde bulunan yiyecekleri alamayan çocuklar. Bunların hepsi polisiye vakaların göstergesidir.”

Yorumlar (0)