Açıklama yapıldı: 4 terör örgütünün kırsal yapısı tamamen bitirildi!

Süleyman Soylu, Ankara'da "İl Emniyet Müdürlüğü Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada terörle mücadeleye ilişkin önemli bir paylaşım gerçekleştirdi. Soylu, "DHKP/C, MLKP, TKP/ML ve MKP terör örgütlerinin kırsal yapısının tamamıyla bitirildiğini ifade etti.

EKONOMİ 13.01.2023, 11:49
Açıklama yapıldı: 4 terör örgütünün kırsal yapısı tamamen bitirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da "İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı"nda konuşma gerçekleştirdi. Soylu burada 4 terör örgütünün kırsal yapılanmasının bütünüyle bitirildiğini kaydetti.

"Terör örgütüne şehirde ve kırsalda darbe vuruldu"

Soylu'nun açıklamasından önemli satır başları şu şekilde:

"Şehirde, kırsalda, terör örgütünü bir kez daha ayağa kaldıramayacak şekilde beline vurulan darbenin sahibi olundu. Eğer teşkilatlarımızla ilgi biz böyle bir değerlendirme gerçekleştirebiliyorsak, bu değerlendirmeyi milletimiz, devletimiz için yapabilecek düzeydeyiz. Tabi ki bu yaklaşık olarak 46 milyon turist, 51.5 milyar dolar civarında bir turizm elde edilmişse, ülkemizin doğusunda fabrikalar bu şekilde artıyorsa, istihdam 31 milyonu aşmışsa, dış satımımız 254 milyar seviyesine varmış ise, burada etrafındaki ateş çemberine karşın kahramanlarımızın katkısı büyüktür. Bu anlayışla beraber çok net bir şekilde şunu söylemem gerekir.

"Batılı ülkeler terör örgütlerine desteğini sürdürecek"

Güvenlik sahasında bir tarafta terör, uyuşturucu, kaçak göç gibi küresel sorunlara karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Öte yandan teknolojinin ürettiği siber suçlar gibi yeni suç türleriyle mücadelemize devam ediyoruz. Batılı ülkelerin de terör örgütlerine desteği aynen sürecek. Bu yüzden az önce söylediğim gibi çabamızı artırarak çalışmamız gerekir.

Tek bir terörist kalıncaya dek mücadelemiz sürecek. Her kim siyasi hesap yaparsa yapsın. Şehirde veya kırsalda ne kadar başarılı olursak olalım bu teyakkuzu sürdürmeliyiz. Teröristlere göz açtırmamamız gerekir.

"4 terör örgütünün kırsal yapısı bütünüyle bitirildi"

2022 senesinde FETÖ, DEAŞ, PKK/KCK ve sol terör örgütlerine ilişkin 16 bin 212 operasyon gerçekleştirildi. 4 bin 545 tutuklama ve 28 bin gözaltı yapıldı.

DHKP/C, MLKP, TKP/ML ve MKP tüm bu terör örgütlerinin kırsal yapısı bütünüyle bitirilmiştir."

Yorumlar (0)