Abonelikler internetten iptal edilebilir mi?

Cep telefonu abonelikleri ve internet aboneliklerinin iptali internetten yapılır mı? Abonelikler e-devlet'ten iptal edilebilir mi?

EKONOMİ 26.10.2020, 09:47 01.11.2020, 21:14
Abonelikler internetten iptal edilebilir mi?

Elektronik haberleşme sistemleri alanında faaliyet gösteren işletmecilerin müşterilerine sunduğu hizmetlere ait abonelikler bugünden itibaren e-devlet aracılığıyla iptal ettirilebilecek.

BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından yapılan düzenleme çerçevesinde, Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gibi abone sayısı 200 bini geçen elektronik haberleşme sistemleri üzerine faaliyette bulunan işletmecilerin, abonelere sunduğu hizmetlerine ait aboneliklerin iptal işlemi 26 Ekim 2020 Pazartesi günü itibarıyla e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Abonelik iptal işlemleri e-Devlet'ten yapılabilecek

e-Devlet Kapısı üzerinden abonelik iptali işlemini yapabilmek için e-devletten fesih başvurusu yapılacak. Fesih başvurusu yapıldıktan sonra 24 saat içinde hizmete dair son ücretlendirme yapılarak iptal işlemi bilgisi aboneye hizmet sağlayıcı şirket tarafından bildirilecek. Böylece, sabit telefon, mobil telefon, internet aboneliği, kablo TV aboneliği gibi elektronik haberleşme aboneliğini iptal ettirmek isteyen abone, kendisine hizmet sağlayan şirkete bizzat yazılı dilekçeyle başvurmak veya faks çekmek gibi zaman alıcı işlemlerle uğraşmadan aboneliğine dair iptal başvurusunu tamamlayabilecek.

Elektronik haberleşme işletmecileri, abonelerin abonelerini iptal ettirme, naklettirme, devretme, geçici süreliğine dondurma gibi taleplerini e-Devlet Kapısı üzerinden iletmesi durumunda bu başvuruları yerine getirmekle mükellef olacak.

Yorumlar (0)