Abdi İbrahim, İsviçreli ilaç şirketine ortak oldu!

Abdi İbrahim, İsviçre merkezli ilaç şirketi olan OM Pharma'ya ortak oldu. 

EKONOMİ 18.09.2020, 14:15 18.09.2020, 14:21
Abdi İbrahim, İsviçreli ilaç şirketine ortak oldu!

Abdi İbrahim, İsviçre merkezli ilaç şirketi olan OM Pharma'ya 4.2 milyar TL ödedi. 

Böylece söz konusu şirketin en büyük ikinci hissedarı olan Abi İbrahim, başarılarına yenisini eklemiş oldu. 

Abdi İbrahim'in, OM Pharma isimli şirketin yüzde 28,5 hissesine sahip olduğu belirtildi. 

OM Pharma isimli ilaç şirketi, 1937 senesinde kuruldu. Merkezi Cenevre'de bulunan ilaç şirketinin üretimini gerçekleştirdiği biyoteknolojik ilaçlar, 60'tan fazla ülkede satılıyor. 

Söz konusu ilaç şirketinin portföyünde bulunan kimyasal ilaçlardan bazılarının, Abdi İbrahim tesislerinde üretilmesi bekleniyor. 

Bugün resmi olarak sağlanan resmi ortaklık ile OM Pharma isimli ilaç şirketi, ilerleyen süreçte biyoteknolojik ilaçların Ar-Ge'si ile klinik araştırmalar için yaklaşık 2,1 milyar liralık bir harcamada bulunacak.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu'nun başkanlığını yürüten Nezih Barut'tan konuya ilişkin açıklama geldi.

Abdi İbrahim'in yerli ve milli niteliğini her zaman koruduğunu ve uluslararası alanda iyi bir konuma gelmeyi hedeflediğini belirten Nezih Barut, söz konusu ortaklığı "Türk ilaç sanayi adına bir ilk" olarak değerlendirdi.

Nezih Barut, Abdi İbrahim'in Türkiye'de 18 senedir pazar liderliğini koruduğunu ve her zaman yüksek hedeflere sahip olduğunu söyledi. 

Abdi İbrahim'in dünyanın en büyük 100 ilaç şirketinden biri olduğuna dikkat çeken Nezih Barut, en modern ilaç tesislerinden birini inşa ettiklerini kaydetti.

Nezih Barut, Türkiye'de AbdiBio ile biyoteknoloji alanına öncülük ettiklerini belirterek, Cezayir'de de üretim tesisleri kurduklarını ve Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yeni molekül geliştirmek üzere start-up yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Avrupa'da ve Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) satın alma imkânlarını değerlendirdiklerini aktaran Nezih Barut, bunu Türk ilaç sanayi adına bir liderlik görevi olarak düşündüklerini söyledi.

Nezih Barut, OM Pharma ile yapılan ortaklık anlaşması ile Türk ilaç şirketlerinin küresel aktörlerce satın alınması olayını ilk kez tersine döndürdüklerini ve önemli bir biyoteknoloji şirketinin ortağı olmayı başardıklarını kaydetti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) neden olduğu kaygı ortamında söz konusu ortaklığın Türk ilaç sanayi adına motivasyon kaynağı olacağını aktaran Nezih Barut, Abdi İbrahim'in uzun süredir sahip olduğu tutku ve cesaretin kendisini gösterdiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)