ABD’de temmuz ayı enflasyon oranı açıklandı

Amerika Birleşik Devletleri’nde merakla beklenen temmuz ayı enflasyon verileri açıklandı. Buna göre ülkedeki enflasyon yıllık bazda yüzde 8,5’e geriledi. 

EKONOMİ 10.08.2022, 16:20
ABD’de temmuz ayı enflasyon oranı açıklandı

ABD’de bir süredir tedirginliğe sebep olan enflasyon oranları temmuz ayında düşüş yaşadı. Haziran ayında yüzde 9,1’i görerek son 41 yılın zirvesine tırmanan enflasyon, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) attığı yeni adımların ardından düşüş eğilimine girdi. Temmuz ayında yüzde 0,6’lık düşüş yaşayan enflasyon, yıllık bazda yüzde 8,5’e düştü.

Eylül ayında yeni bir faiz artışı bekleniyor

Özellikle Ukrayna savaşının başlaması ve brent petrol fiyatlarındaki hızlı yükselişle birlikte ABD’deki enflasyon oranları da tarihi seviyelere tırmandı. Haziran ayında yüzde 9,1’e kadar yükselen enflasyon, ABD Başkanı Joe Biden’a yönelik tepkilerin de artmasına sebep oldu. Enflasyonun önünü kesebilmek için yeni önlemler alan Amerikan Merkez Bankası, faiz artırarak doların diğer ulusal para birimleri karşısında yeniden güçlenmesini sağladı. Temmuz ayı verilerini yorumlayan uzmanlar, FED’in enflasyonla mücadeleye devam edeceğini ve eylül ayında 75 baz puan faiz artırımı daha beklediklerini dile getirdiler. 

Yorumlar (0)