ABD: Koronavirüs, ekonomiyi kısa vadede vuracak

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD'nin koronavirüs salgınından kaynaklanan ekonomik sarsıntının kısa vadeli olmasını beklediğini ve Trump yönetiminin gerekli olabilecek adımlar için seçeneklerini açık tuttuğunu söyledi.

EKONOMİ 13.03.2020, 17:25
ABD: Koronavirüs, ekonomiyi kısa vadede vuracak

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, bugün CNBC'ye yaptığı açıklamada, ABD Hazinesi ve Merkez Bankası'nın (Fed) piyasaları açık tutmak ve likiditeyi artırmak, bankalara gerektiği gibi yardım etmek ve küçük işletmelere verilecek krediler için de önemli bir artış aramak için çalıştığını söyledi.

Ayrıca, ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlarla ekonomik bir yardım paketi üzerindeki müzakerelerin de iyi gittiğini, milletvekillerinin Trump yönetimi ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından maddi olarak zarar görenlere yardım etmek için yeni bir tasarıda anlaşmaya varmaya çalıştıklarını söyledi.

Yapabileceğimiz her şeyi yapmaya çalışacağız diyen Mnuchin, virüsün yayılması hâlâ  devam ettiği için ekonomik serpintinin ne kadar süreceği belirsiz olduğunu, ancak yıl sonuna kadar güçlü bir ekonomik toparlanma beklediğini ve yatırımcıları uzun vadede odaklanmaya çağırdığını ekledi.

Öte yandan Mnuchin, "Tıbbi uzmanlar bize bir ay, iki ay veya üç ay olsun, kesin bir süre veremezler, ancak bunu atlatacağız" diyerek yıl sonuna kadar ekonomik faaliyetlerde büyük bir toparlanma yaşamayı beklediklerini söyledi.

Yorumlar (0)