ABD enflasyon verileri sonrası altın fiyatlarında hareketlilik…

Çeyrek altın fiyatlarında bugün son durum ne? 12 Nisan 2022 gününün çeyrek, yarım, gram ve tam altın fiyatlarını sizler için derledik…

EKONOMİ 12.04.2022, 16:36 13.04.2022, 09:41
ABD enflasyon verileri sonrası altın fiyatlarında hareketlilik…

Altın fiyatlarındaki hareketlilik, Amerika Birleşik Devletleri enflasyon verisinin ardından 929 TL’den alıcı buluyor.

ABD’de enflasyon verisi bugün son 40 senenin zirvesinde oldu.

Verilerin açıklanması sonrasında çeyrek altın 16.00 itibarıyla 1.519 TL’den, cumhuriyet altını ise 6 bin 252 TL’den satışa sunuluyor.

Altında ons fiyatı son 1 ayın zirvesinde

Altında ise ons fiyatı, son 1 ayın zirvesine ulaşarak bin 972 dolardan işleme alınıyor.

Analistler tarafından enflasyon baskıları neticesinde merkez bankalarının şahin tutumunu sürdüreceğine ilişkin beklentilerle Rusya ve Ukrayna arasında süren çatışmaların daha da şiddetlenebileceğine ilişkin olasılıklar, ayrıca Çin’de koronavirüs salgını ve artış gösteren vaka sayılarının emtia piyasalarında fiyatlamaları zorlaştırdığını söyledi.

Para politikasının azalan destekleyici duruşuyla artış gösteren resesyon riskleriyle tahvil piyasalarında satış eğilimi daha da derinleşirken, Amerika Birleşik Devletleri’nin 10 senelik tahvil faizi art arda sekiz gün artış göstererek %2,83’le 2018 yılı Aralık ayından bu zamana dek en üst seviyesine çıktı. Tahvil piyasalarında %84 olasılıkla FED mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artışı gerçekleştireceğini fiyatlandırmaya başladı.

Bugün analistler, Almanya ve Euro Bölgesi’nde ZEW beklenti endeksleriyle Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyon verilerinin izleneceği ifade edilerek, teknik olarak altında ons fiyatınında bin 970 doların direnç, bin 920 doların ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)