ABD-Çin geriliminde kazanan Hindistan olabilir

ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimler, Hindistan'ın yararına olabilir.

EKONOMİ 20.09.2019, 12:14
ABD-Çin geriliminde kazanan Hindistan olabilir

Singapur'daki DBS Bank'ın raporuna göre, Washington ile Pekin arasındaki ticari gerilimler nedeniyle bazı uluslararası üreticiler Hindistan'da üretimlerini gerçekleştiriyor. Bu durumdan, Hindistan ekonomisi 11 milyar dolarlık bir kazanç sağlayabilir.

Raporda, Hindistan'ın, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Çin’in ticaret çatışmasının ortasında, özellikle de ABD’nin Çin’e gümrük vergisi uyguladığı kategoriler altında, ülkenin ticaret ayak izini artırabileceği söyleniyor.

DBS Bank'ın ekonomisti Radhika Rao, CNBC'deki röportajında, ticaret dışında, yatırım akışındaki sapmanın ve üreticilerin alternatif kaynak hedefleri aramasının, Hindistan'ın yararlanabileceği bir fırsat olduğunu belirtti.

Yükselen sektörler

Rao'ya göre, Hindistan'da ticaret savaşından yararlanabilecek ilk üç sektör ilaç, kimya ve mühendislik. Güney Asya bölgesinin küresel olarak bu endüstrilerde rekabetçi olduğunu ve daha fazla talebi karşılamak için iyi bir konumda olacağını ifade etti.

Hindistan Marka Denkliği Vakfının (IBEF) raporunda, ülkenin ilaç endüstrisinin, dünyanın aşı talebinin yarısından fazlasını ve Birleşik Krallık'taki ilaçların yüzde 25'ini sağladığı belirtiliyor. Ülke, ayrıca mühendislik ürünlerinin yüzde 60'ından fazlasını ABD ve Avrupa'ya ihraç ediyor.

Uzmanlar, her ne kadar gelişen fırsatlar cenneti olarak lanse edilse de, Hindistan'daki işletmelerin arazi yasaları ve iş düzenlemeleri gibi karşılaştıkları iki önemli zorluğa işaret ediyor. Üretimdeki büyük engeller arasında, uygun altyapı eksikliği de mevcut.

Yorumlar (0)