AB'den Tata-ThyssenKrupp nikahına ret

Avrupa Birliği (AB), çelik sektöründeki Hindistanlı Tata Steel ve Alman ThyssenKrupp firmalarının birleşmesine izin vermedi.

EKONOMİ 11.06.2019, 14:59
AB'den Tata-ThyssenKrupp nikahına ret

Avrupa Birliğinden, çelik sektöründe Hindistan merkezli Tata Steel ve Alman ThyssenKrupp firmalarının birleşmesine onay çıkmadı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Rekabetten Sorumlu Üyesi Margrethe Vestager, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, Hindistan merkezli Tata Steel ve Almanya merkezli ThyssenKrupp'un birleşmesine izin verilmediğini açıkladı.

Çelik sektöründe rekabet ortamının önemli olduğunu anlatan Margrethe Vestager, söz konusu birleşmeyi Avrupa'daki sanayi ve tüketicileri korumak amacıyla engellediklerini ifade etti.

Rekabetten Sorumlu Üye Margrethe Vestager, birleşmeye yüksek çelik fiyatlarına neden olacağı gerekçesiyle izin verilmediğini vurguladı.

Avrupa Birliğinde faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi Avrupa Birliği Komisyonunda bulunuyor. AB Komisyonu, söz konusu inceleme ve soruşturmalarda rekabete aykırı durum olup olmadığını değerlendiriyor.

Rekabete zarar verecek durumların tespit edilmesi durumunda Avrupa Birliği Komisyonu bu birleşme veya satın almayı engelleyebiliyor.

Yorumlar (0)