AB'den ABD'ye tehdit!

AB, ABD'nin ilave gümrük vergileri kararına karşı misilleme yapılacağını belirtti.

EKONOMİ 18.10.2019, 16:46
AB'den ABD'ye tehdit!

Avrupa Birliği (AB), Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) bugün uygulamaya koyduğu ek gümrük tarifeleri kararına karşı misilleme yapılacağını belirtti.

"Bize başka bir seçenek bırakmıyor"

Avrupa Birliği Komisyonunun Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström, ABD'nin Airbus'a sağlanan illegal sübvansiyonlarından dolayı AB mallarına 7,5 milyar dolar ek gümrük tarifeleri uygulamaya başlamasından sonra açıklama yaptı.

ABD'nin AB mallarına ek gümrük vergileri uygulama tercihinin AB'yi derin bir üzüntüye boğduğunu dile getiren Malmström, "ABD'nin vergiler konusundaki adımı bize Boeing davasında zamanı geldiğinde kendi gümrük vergilerimizi uygulamak haricinde başka bir seçenek bırakmıyor." diye konuştu.

Komisyonun Ticaretten Sorumlu Üyesi Malmström, mevzubahis ticari misillemelerin entegre arz zincirine sahip olan havacılık sektörüyle beraber çeşitli alanlara zarar vereceğine vurgu yaparak, "Uzun vadede karşılıklı biçimde gümrük vergileri getirmek hiçbirimizin yararına olmaz." ifadelerinde bulundu.

ABD ile AB'nin dünyanın en büyük uçak üreticileri olduğunu hatırlatan Malmström, sorunun görüşülerek, uyumlu ve dengeli bir anlaşma ile çözülmesi gerektiğini belirtti.

Malmström, komisyonun ABD önlemlerinin özellikle tarım sektöründeki etkisini irdeleyeceğini dile getirdi.

Yorumlar (0)