9,3 milyon çalışanı ilgilendiren gelişme: Meclis'te kabul edildi

Torba Kanun teklifiyle kabul edilen düzenlemeyle asgari ücret desteği 2021 yılında da devam edecek. İşte detaylar…

EKONOMİ 18.07.2021, 13:03
9,3 milyon çalışanı ilgilendiren gelişme: Meclis'te kabul edildi

Asgari ücret desteği işgücü maliyetlerini düşürüp istihdamı arttırmak ve korumak maksadıyla 2016-2020 seneleri arasında uygulanmıştı. Destek bu yıl da devam edecek.

Torba yasayla kabul edildi

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, asgari ücret alan işçilerin 75 TL destek almasına ilişkin kararın da torba kanun teklifiyle Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildiği anımsatıldı.

Yapılan paylaşımda, 2016 yılından 2020 sonuna kadar sağlanmış olan asgari ücret desteğinin bu yıl da süreceği ifade edildi.

Ayda 75 TL asgari ücret desteği devam edecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilgin, 2021 yılında istihdamı desteklemek amacıyla işgücü maliyetlerini azaltmak için, sektör ayrımı yapmadan, çalışanlar için ödenecek olan sigorta priminden düşülüp günlük olarak 2,5 TL, aylık olarak ise 75 TL’lik bir asgari ücret desteği verileceğini, söz konusu olan desteğin finansmanının ise İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacağını kaydetti.

Başvuru yapmaya gerek yok

Yapılan uygulamanın 1,4 milyon işletmeye 6,2 milyar TL destek sağlayacağı ve destekten 9,3 milyon sigortalı kişinin yararlanacağı öngörülürken, bütün iş yerlerini kapsayacak destek için başvuru yapmaya gerek olmadığı da hatırlatıldı.

Yorumlar (0)