9 günlük Kurban Bayramı tatili yatıyor mu?

Kurban bayramının yaz aylarına denk gelişiyle tatil sürelerini planlamaya çalışan vatandaşlar, kurban bayramı resmî tatil süresinin kaç gün olacağını merakla bekliyor.

EKONOMİ 30.07.2019, 15:43
9 günlük Kurban Bayramı tatili yatıyor mu?

Kurban Bayramı resmi tatil süresine ilişkin Hükümet kanadından ilk kanaat açıklaması geldi. Vatandaşlar dışında ekonomik canlanma beklentisiyle kurban bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını uman turizm sektörüne ilk kötü sinyal geldi.

Konuya ilişkin görüşlerini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, uzun bayram tatiline sıcak bakmadığını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Bayram tatilinin uzamasına olumlu bakmıyorum." ifadelerini kullandı.

Bayram tatilinin kısa olmasını isteyen sektörler için iyi haber niteliğindeki açıklama, tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar için hayal kırıklığına neden oldu.

Turizm sektörü bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasını beklerken, tıpkı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak gibi düşünen sanayiciler ise, 9 günlük bayram tatilinin çok fazla olduğunu belirtiyorlardı.

Yorumlar (0)