8 Ağustos 2022 benzin ve motorin fiyatları

8 Ağustos 2022 benzin ve motorin fiyatları ne kadar? Benzin ve motorine indirim geldi mi? Akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Brent petrol fiyatı ne kadar? Bu soruların yanıtları aranıyor. İşte detaylar...

EKONOMİ 08.08.2022, 10:05 08.08.2022, 17:08 Hakan Öksüz
8 Ağustos 2022 benzin ve motorin fiyatları

Vatandaşlar, benzin ve motorin fiyatları ile ilgili haberlere odaklanmış durumda. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında değişiklik yapılıp yapılmadığına ilişkin haberler takip ediliyor. "Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi mi, indirim var mı?" sorularının cevabı aranıyor. Peki 8 Ağustos benzin ve motorin fiyatları ne kadar? 

Benzin ve motorine indirim geldi mi?

Motorin ve benzinin litre fiyatları kaç lira oldu? Dizel yakıt fiyatı ne kadar? Benzin ve motorine indirim geldi mi? Vatandaşlar bu soruların yanıtlarını arıyor. Edinilen bilgilere göre benzinin litre fiyatına 2,23 lira indirim yapıldı. Motorinin litre fiyatına yapılan indirim ise 1,15 lira oldu. Bu indirim haberi, vatandaşları sevindirdi.

Akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? 

Benzin ve motorine yapılan indirim, gece yarısı itibarıyla uygulanmaya başlandı. Peki akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Pompa fiyatlarına yansıyan indirimlere göre İstanbul'da benzinin litre fiyatı 20,02 liraya ve motorinin litre fiyatı 23,39 liraya düştü. Benzinin litre fiyatı Ankara'da 20,13 lira, İzmir'de ise 20,15 lira oldu. Bu iki ilde motorinin litresi 23,49 liradan satılıyor. Öte yandan LPG fiyatları İstanbul'da 11,02 lira, Ankara'da 11,37 lira ve İzmir'de 11,24 lira oldu.

Brent petrol fiyatı

Dünya siyasetinde yaşanan gelişmeler, brent petrol fiyatında da değişikliğe yol açıyor. Amerikan Petrol Enstitüsü, ABD'nin ticari petrol stoklarındaki tahmini artışın 2 milyon varil olacağını duyurmuştu. Bu artış beklentisi, fiyatların düşmesine neden oldu. Brent petrol fiyatı 8 Ağustos itibarıyla 94,66 dolardan işlem görüyor. Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti nedeniyle ABD ile Çin arasında artan gerilimin, fiyatları dalgalandırabileceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)