"7,5 TL olacak" denmişti! Fırıncılar Odası Başkanı’ndan zam iddialarına cevap

Geçtiğimiz günlerde “Ekmek fiyatları İstanbul’da 7,50 liraya çıkacak” iddialarına karşı Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, "gerçek dışı" şeklinde yorum yaptı.

EKONOMİ 09.11.2022, 15:50 10.11.2022, 05:55
"7,5 TL olacak" denmişti! Fırıncılar Odası Başkanı’ndan zam iddialarına cevap

Ekmek fiyatları, İstanbul Ticaret Odası ve Fırıncılar Odasınca belirleniyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddia sonrasında vatandaşlar ekmek fiyatlarının artıp artmayacağını merak etmeye başladı. Ekmeğe zam geleceğine dair iddia ise Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tarafından ortaya atılmıştı.

“7,5 TL olacak” dedi, akıllar karıştı

Kolivar’ın o açıklaması ise şu şekilde: "Sene başına gelmeden ekmek İstanbul'da 7,5 liranın altında olmayacaktır. Eğer bizlere bu doğal gazı ve elektrik desteğini sağlamazlarsa ekmeği 7,5 liradan satacağız." ifadelerini kullanmıştı.

“Bu yalan söylemlerde bulunan kişiyi kınıyoruz”

Olayın sonrasında Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı’dan konuya dair bir açıklama yapıldı.

Söylenenleri yalanlayan Balcı, "Bu kişinin fırıncılık mesleğini icra etmediği, fırıncı esnafını herhangi bir biçimde temsil edemeyen 30 kişi üyesi bulunan ismine de ekmek işverenleri sendikası diyerek bu söylemlerde bulunan kişi kınıyoruz. Türk milletimize hakaretler eden bu kişi yanlış sözcükler sarf etmiş ve gerçekle herhangi bir şekilde bağdaşmayan ifadelerde bulunmuştur. Bizim milletimizin senede 210 kg ekmek yediğini ifade ediyor ancak bizim insanlarımız senede 81 kg ekmek kullanıyor yani bu günlük bazda 224 grama denk geliyor. Bu oran ise gayet normaldir.” diye konuştu.

“Yetkili kişilerden gelen açıklamaları dinleyin”

Açıklamalarda bulunan kişi hakkında gereken hukuki süreci başlatacaklarını ifade eden Halil Balcı, “Aralık ayında ekmeğin 7,5 lira olacağına dair açıklama tamamıyla yalandır. Bu insanların fiyat belirleme gibi bir yetkisi de bulunmamaktadır. Türkiye adına herhangi bir açıklamada bulunulacaksa, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu genel başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar birliği tarafından yapılan açıklama dikkate alınmalıdır. Bunun haricinde yapılan bütün açıklamalar doğruları yansıtmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Ekmek fiyatlarını belirli bir seviyede tutmaya devam ediyoruz”

Aralık ve ocak ayları içerisinde ekmeğe herhangi bir zam gelmeyeceğini aktaran Balcı, “Ekmek fiyatı hususunda 7,5 lira gibi bir miktar aralık ve ocak ayları içerisinde gündemimizde bulunmuyor. İlgili bakanlıklarımız tarafından gerçekleştirilen destekleme sonucunda en makul düzeylerde sattığımızı ve bundan sonra da aynı şekilde çalışma yapacağımızı belirtiyorum. Sizlere en yetkili kişi olarak söylüyorum. Aralık ayında ekmeği en çok 5 liradan alacağız. Ocak ayında da aynı şekilde satışlar devam edecektir. Yakın bir zamanda ekmeğin 7,5 liraya yükseltilmesi gündemimizde bulunmuyor.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)