7 yıldır örtü altında yetiştiriyor: Kilosu 600 TL

Ülkemizin sebze ve meyve üretim merkezlerinden biri olan Mersin’de örtü altında yetiştirilen can eriğinde ilk hasat gerçekleştirilirken, kilogramının bahçede 600 liradan alıcı bulduğu kaydedildi.

EKONOMİ 08.03.2022, 22:22 09.03.2022, 17:48
7 yıldır örtü altında yetiştiriyor: Kilosu 600 TL

Birçok meyve ve sebze türünün üretildiği kente bağlı Erdemli ilçesinde bazı ürünlerin hasadı yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde ilk kayısı çağlasının hasadının gerçekleştirildiği ilçede şimdilerde ise örtü altında doğal bir şekilde yetiştirilen can eriğinin hasadına geçildi. İki farklı serada gerçekleştirilen erik hasadında verimin de çok yüksek olduğu aktarıldı. Sabah erken saatlerde bahçeye giden işçiler, can eriklerini bir bir dalından koparıyor ve kutulara konumlandırıyor. Özenli bir şekilde toplanan ilk mahsuller başta Ankara ve İstanbul olmak üzere, Türkiye'nin dört bir köşesine nakledilmeye başlandı. Hasadı yapılan ilk can eriklerinin kilosu ise bahçede 600 liraya alıcı buluyor.

"Kışın sert geçmesi iyi oldu"

Erik üreticilerden Ali İhsan Keskin, uzun bir süredir emek harcadıkları can eriklerini hasat ettikleri için çok mutlu olduklarını belirtti. Kış mevsiminin çok sert geçmesi sebebiyle erik ağaçlarının çok güzel çiçek açtığını söyleyen Keskin, "7 senedir bu işi yapıyorum. Bu yıl çok iyi verim aldık, her şey çok güzel." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)