7 Aralık 2021 kripto piyasasında son durum: Bitcoin, Ethereum, Dogecoin fiyatı...

Kripto para piyasalarındaki düşüş sürüyor. Bitcoin, Ethereum ve diğer Altcoin’lerde son durum nasıl? BTC, XRP ve ETH kaç dolar/TL oldu? İşte detaylar…

EKONOMİ 07.12.2021, 11:15
7 Aralık 2021 kripto piyasasında son durum: Bitcoin, Ethereum, Dogecoin fiyatı...

Kripto para sektörü, kabus gibi bir haftasonunu daha geride bıraktı. Fakat piyasalardaki değer kaybı, yeni haftada da devam etti. 
 

Kripto piyasalarında büyük gerileme

Coingecko'daki verilere bakıldığında, son 1 günde piyasaların büyüklüğü yüzde 1.4 azalmayla birlikte 2.4 trilyon doların altına geriledi.

Bitcoin'deki değer kaybı, saat 9.00 itibariyle yüzde 1.4 olarak kayıtlara geçti. Cumartesi akşamı 46 bin 600 dolara kadar gerileyen BTC, şu anda 48 bin 883 dolardan işlem görüyor. BTC’nin piyasa hakimiyeti yüzde 38.68 olarak kaydedildi.

ETH’dekş değer kaybı ise Bitcoin’in biraz daha üzerinde oldu. Ethereum’un fiyatında yüzde 1.7 azalma görülürken  4 bin 144 dolara gerilediği belirlendi.

Ripple, son 1 günü büyük bir yara alarak kapattı. Yüzdr 6.1 azalma görülen XRP'nin fiyatı 78 cente geriledi. Cuma gününü Ripple, 1 dolar seviyesinde kapatmıştı. 

Dogecoi’de de kayıp yaşandı. Aynı süre içinde DOGE'un fiyatında yüzde 5.8 azalma görüldü ve 16 cente gerilediği belirlendi. 

El Salvador kripto alımlarını sürdürdü

Kripto piyasalarındaki sert düşüş birçok kripto yatırımcısını tedirgin ediyor. Fakat bu düşüşü "alım fırsatı" şeklinde değerlendirenler de mevcut. Bunlardan biri de El Salvador Devlet Başkanı Bukele.

Devlet Başkanı Bukele, ülkesi El Salvador’un 150 adet Bitcoin daha aldığını açıkladı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Bukele, "El Salvador gerileyen fiyattan BTC satın aldı. 48 bin 670 dolar fiyatından 150 adet Bitcoin aldık." sözlerini kullandı.

Geçtiğimiz Eylül ayı içinde El Salvador, BTC’yi yasal bir ödeme yöntemi olarak kabul eden ilk devlet olmuştu.

Devlet Başkanı Bukele, bitcoin aracılığıyla yurtdışındaki El Salvadorluların, El Salvador’a para göndermelerinin daha kolay olacağını, turizm ve diğer birçok alanda yatırımlara teşvik edeceğini düşünüyor.

Uluslararası Para Fonu IMF, bu konuda El Salvador'u, BTC’nin yüksek riski sebebiyle uyarıyor ve El Salvador’un, BTC’yi yasal para birimi olarak kullanmaması gerektiği yönünde uyarılarda bulunuyor.

Yorumlar (0)