60 milyon kart bilgisi çalındı!

Rus Sberbank'ın müşterilerine ait 60 milyon kredi kartına ilişkin bilginin çalındığı duyuruldu. Sberbank, Rus bankacılık tarihinin en büyük sızıntısına ilişkin iç soruşturma başlattı.

EKONOMİ 03.10.2019, 11:17
60 milyon kart bilgisi çalındı!

Rus Kommersant gazetesinde yer alan haberde, Sberbank’a ait geçerli ve geçersiz toplam 60 milyon kredi kartına ilişkin bilgilerin çalındığı bildirildi.

Haberde, söz konusu kredi kartlarına ilişkin bilgilerin, Rusya'da yasaklı olan bir internet forumunda satışa çıkarıldığı ve bilgileri satışa çıkaran şahısların 200 kredi kartına ilişkin bilgiyi potansiyel müşterilere "deneme" amaçlı sunduğu iddia edildi.

Satışa sunulan bilgiler arasında ayrıntılı şahsi bilgilerin yanında, kredi kartına ait mali bilgiler de bulunuyor.

Sızıntıya ilişkin soruşturma başlatıldı

18 milyon geçerli kredi kartına sahip Sberbank’tan yapılan açıklamada, söz konusu sızıntı hakkında kurum içerisinde soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Uzmanlar, sızıntının Rus bankacılık tarihinin en büyüğü olduğunu belirterek, sonuçlarının tüm bankacılık sektörü için büyük olacağı görüşünü paylaşıyor.

Avrupa'nın en büyük bankaları arasında bulunan Sberbank, Bağımsız Devlet Topluluğu, Orta ve Doğu Avrupa'nın yanı sıra Çin, Hindistan ve Türkiye'de de faaliyet gösteriyor.

Yorumlar (0)