500 liralık banknot mu basılacak? Bakan Nebati yanıtladı!

Yükselen fiyatlar nedeniyle bazı demir paraların tamamen değersiz hale geldiğini kaydeden CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Merkez Bankası hazırlık yapıyor. 500 liralık kâğıt banknot basılacak. Öte yandan 5 ve 10 liralık demir paralarımız olacak." ifadelerini kullandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP'li vekilin iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

EKONOMİ 02.08.2022, 10:48 Hakan Öksüz
500 liralık banknot mu basılacak? Bakan Nebati yanıtladı!

Küresel çapta yaşanan yüksek enflasyonun olumsuz etkilerinin en fazla hissedildiği ülkelerden biri Türkiye oldu. Yüksek enflasyonun yanı sıra Türk lirasının döviz karşısında geçen yılın son aylarından bu yana hızlı şekilde değer kaybetmesi, ürün fiyatlarında patlamaya neden oldu. 

CHP'li vekil: Merkez Bankası hazırlık yapıyor!

Yüksek enflasyon nedeniyle Türk lirasıyla ilgili yeni düzenlemelerin yapılacağına ilişkin iddialar ortaya atılmıştı. Bu söylentilerden en çok dikkat çekeni, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın "500 liralık banknot basılacak" iddiası oldu. Türk lirasındaki hızlı değer kaybının önüne geçmek isteyen Merkez Bankası'nın bununla ilgili hazırlıklar yürüttüğünü ileri süren Yalım, "Paraların kalıpları hazırlandı." dedi.

"500 liralık kağıt banknot basılacak"

Yükselen fiyatlarla birlikte mevcut bozuk paraların artık değersiz hale geldiğini kaydeden Yalım, "Ekmeğin fiyatı 5 liraya yaklaştı. Bu ortamda 5,10 ve 25 kuruşluk paraların değeri kalmadı. Merkez Bankası, bu paraların tedavülden kaldırılması için çalışma yürütüyor. 5 ve 10 liralık demir paralarımız olacak. Öte yandan 500 liralık kağıt banknot basılacak." iddiasında bulundu.

Bakan Nebati: "Böyle bir çalışma yok"

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Gözler, yeni paraların basılıp basılmayacağıyla ilgili yetkililerden gelecek açıklamalara çevrildi. Kabine toplantısının ardından merak edilen konuya dair açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu bildirdi. Bakan Nebati, "Böyle bir çalışma yok, buna ihtiyaç da yok." dedi.

Yorumlar (0)