500 bini aştı: Kentte izdiham var

Edirne’ye senenin ilk üç ayında hudut kapılarından giriş gerçekleştiren yarım milyonu aşkın Yunan ve Bulgar turist, esnafın yüzünü güldürdü. Kendi nüfusundan fazla turisti konut eden kentte, bu hafta sonunda da turistlerin alışveriş izdihamı oluştuğu gözlendi.

EKONOMİ 03.04.2022, 19:00
500 bini aştı: Kentte izdiham var

Kenti alışveriş turizmi için ziyaret eden Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşlarının sayısı gitgide artıyor. Son dönemlerde Sırbistan, Hırvatistan, Romanya ve Makedonya'dan da alışveriş yapmaya gelen turistler, otellerde kalmayı tercih ediyor.

Turizm cenneti oldu

Cuma günlerinde kente gelen çok sayıda turist geceleri otellerde konaklarken, gündüzleri de doyasıya alışveriş yapıyor. Şehir merkezinin nüfusunun 153 bin olduğu Edirne'de yerel halktan çok yabancılar alışveriş yapıyor. Bulgaristan ve Yunanistan başta olmak kaydıyla Balkan ülkelerinin alışveriş merkezi konumuna gelen Edirne, resmen bir turizm cenneti oldu.  

90 günde 500 bin turist

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan veriler doğrultusunda, ülkemizi ziyaret eden turist sayısı geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 186,52 oranında arttı. En fazla turist konuk eden kentler arasında megakent İstanbul ilk sırada yer alırken, Edirne ise ikinci sırada konumlandı. Aktarılan bilgilere göre, Edirne’ye senenin ilk üç ayında hudut kapıları üzerinden yarım milyonu aşkın Yunan ve Bulgar turist giriş gerçekleştirdi.

Taşımakta zorlandılar

Çoğunluğu Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşlarından oluşan çok sayıda turist, bu hafta da kente akın etti. Soluğu Ulus Pazarı'nda alan turistler, diledikleri gibi alışveriş yaptı. Geceyi otelde geçiren turistler, hafta sonu boyunca da alışveriş yapmaya devam etti. Yiyecekten giyeceğe kadar bütün gereksinimlerini kentten karşılayan turistler, satın aldıklarını taşımakta zorluk çekti. 

"Kilolarca alıyorlar"

Edirne'yi Tanıtma ve Koruma Derneği'nden Başkan Bahri Dinar, "Adım atacak yer bulamıyoruz. Esnafımız ve kent ekonomisi için çok iyi bir şey. Yunanca ve Bulgarca bilenlerin sayısı da artıyor. Menülerimizi farklı dillerde hazırlıyoruz." diye konuştu. 

Edirne esnaflarından Ömür Biçer, müşterilerinin tamamına yakınının Bulgarlardan oluştuğunu dile getirdi. Kuruyemişçilik yapan Biçer, turistlerin kilogramlarca alışveriş yaptığına işaret etti. 

Pazar esnaflarından Bünyamin Coşkun ise kente olan ilginin sürekli arttığını, ramazandan sonra daha da fazla turist geleceğini kaydetti. 

Yorumlar (0)