50 gün sonra kuaförler açılışa hazırlanıyor!

Bahçelievler Belediyesi, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde faaliyetleri durdurulan ve 11 Mayıs'ta yeniden hizmet vermeye başlayacak olan berber, kuaför ve güzellik merkezlerini dezenfekte etti.

EKONOMİ 06.05.2020, 14:23 06.05.2020, 14:59

Bahçelievler Belediyesi ekipleri, 21 Mart'ta kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonlarının 11 Mayıs'taki yeniden açılışı öncesi ilçede bulunan 693 berber, 616 kuaför ve 71 güzellik merkezini kapsayan planlama sonrası dezenfekte çalışmasına başladı.

Söz konusu planlama kapsamında yürütülen çalışmanın ilk günü ilçedeki bazı kuaför dükkanlarını dezenfekte eden ekipler, tüm dükkanların dezenfeksiyon işlemi tamamlandıktan sonra belirli periyotlarda aynı dükkanları tekrar dezenfekte edecek.

Kuaför salonu dezenfekte edilen işletmecilerden Ali Rıza Küçükler, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'ın kendilerini arayarak dezenfekte yapacaklarını söylediğini ve bundan dolayı çok sevindiklerini ifade etti.

Sabah saatlerinde ekiplerin salona gelerek gerekli işlemleri yaptığını söyleyen Ali Rıza Küçükler, "Biz de kendi çalışmalarımızı yapmıştık. Bütün sosyal mesafeler için koltukları ayırdık, sosyal mesafeyi uygulayabilmek için koltuk sayısını eksilttik, tek kullanımlık havlu hazırladık. Bu gibi önlemler aldık." diye konuştu.

Diğer taraftan, Kartal Belediyesi de işletmelere dağıtılmak üzere Kartal Kadın ve Erkek Berberleri Esnaf Odasına maske desteği sağladı.

Yorumlar (0)